• 28671
    fatih hoca'nın takımlarında oyunun, sezon içerisinde oynadıkça oturduğu bir gerçek. marcao'nun ceza bitimi, boey ve barış alper'in sakatlıklarının bitmesi (hatta formsuz taylan'ı da buraya ekleyebiliriz), assunçao'nun kadroya ısınması vs. derken milli ara sonrası hocanın ve taraftarın izlemek istediği takımı göreceğimizi düşünüyorum. takımın 7-8 oyuncusu yerini buldu, özellikle marcao, boey, berkan, cicaldau ve diagne bu takımda her maç oynamalı. gerek takım iskeletinin oturması gerek saha içi taktiksel dizilişin maç içinde değişebilmesi açısından bu 5 oyuncu elzem. takımın en iyi gününde maalesef pva ciddi aksıyor ve alternatifi de bulunmuyor. başka mevki için bunu söylemem ama bekler büyük takımın oyun planının oturmasında çok önemli bir yer konumunda artık. keşke boey tarzı bir yatırım oraya da yapılabilseydi. sağ bek içinse boey sakatlandığı zaman yedlin yerine başka alternatifler aramalıyız. akla ilk gelecek isim alpaslan öztürk olabilir ama benim önerim: oğulcan çağlayan! hem geri 4'lü/5'li de 1 yerli futbolcu alternatifi hem de o bölgeyi gerek oyun aklı gerek fiziksel durumuyla kaldırabilecek oyuncu. zamanında riera'dan bu şekilde verim alınabilmişti. o bölgede sekidika'yı dahi deneyen hocamız, bu fikri bir düşünmeli diyorum.

    yukarıda bahsettiğim "zamanla oturacak takım" hüviyetini bozabilecek 3 şey var:

    1) aynı anda çok sayıda sakat ve cezalı oyuncunun cereyan etmesi: (2019-2020 sezon 2. yarı son düzlüğü gibi)

    2) fatih hoca'nın oturmuş takıma gereksiz ekle/çıkarları:(geçen sezonun 2. yarı ilk düzlüğü gibi, kolay bir fikstürde çıkardığımız çok az puan)

    3) sabırsız, az toleranslı, gerzek taraftar kitlesi: burası yine sosyal medyaya nazaran daha elit kalıyor ancak özellikle instagram ve twitter'da oyunculara, eşlerine, çocuklarına taciz, tahrik, küfür, ağız mastürbasyonu ile kusan ciddi bir kitle var. bu kadar genç bir oyuncu kitlesinin normal olarak yaşayabileceği her türlü sezon içi sıkıntıda bu kitlenin cereyan etmesine engel olunmalı.

    sözün özü, bu sene ligi/avrupayı ne noktada bitiririz bilemiyorum ancak önümüzdeki yılları ciddi anlamda domine edebilecek bir takım yavaş yavaş yetişiyor ve bu oyuncu grubuna sahip çıkılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın