• 423
    5 aylık bir aradan sonra yeni sezon artık bugün oynananacak maçlarla başlayacak...

    kısaca değerlendirmemize temsilcimiz efes pilsen * ile başlayalım; biliyorsunuz özellikle euroleaguede şampiyonluğun gelmesinden sonra vasilije micic ve shane larkin ikilisinin ayrılmasına nerdeyse kesin gözüyle bakılıyordu, tüm haberlere konuşulanlara rağmen iki isim de takımda kaldı, efes'in özellikle bu iki ismi kadrosunda tekrar tutabilmesi büyük başarı olarak addedebiliriz.

    bunun dışında genel anlamda kadrosunu koruyan temsilcimizde takımdan sadece sertaç şanlı ayrıldı, efes tek takviyesini bir uzunla sırp basketbolcu filip petrusev ile yaptı. nerdeyse 2-2,5 yıldır avrupa'nın en iyi basketbolunu oynayan temsilcimiz 2021-2022 sezonunda da bence turnuvanın en önemli iki favorisinden biri konumunda. *

    real madrid baloncesto ile devam edelim; ispanyol madrid temsilcisi takıma 3-4 takviye yaptı, bunlardan ilki bir dönem efes forması da giyen thomas heurtel diğeri ise geçen yıl katalonya da oynayan adam hanga; açık açık önden peşin peşin konuşalım bu iki isim sizi euroleague de şampiyon filan yapmaz. ben bu iki ismin real madrid'e transferine pek bir anlam veremedim, iki isim de bence üst düzey basketbolcu değil... bu isimler yerine tristan vukcevic gibi slav kökenli 1-2 genç isim kadroya katılsa idi bence çok daha güzel olurdu.

    real madrid baloncesto takımının kadrosuna kattığı diğer iki isim den biri gard nigel williams-goss diğeri forvet guerschon yabusele oldu. yabusele asvel'in özellikle bazı iç saha maçlarında çok iyi maçlar çıkardı, kısa vadede real madrid'e iyi katkı sağlayacağını düşünüyorum. nigel ise iyi bir gard, geçen yıl rus lokomotiv kuban takımında iyi maçlar çıkarıp 17.6 gibi iyi bir sayı ortalaması yakaladı.

    genel olarak baktığımızda bence eurolig'in en iyi 2-3 takımından biri olan real madrid baloncesto temsilcimiz efes ile birlikte bu sezon da turnuvanın iki favorisinden biri konumunda. sezonun ilk maçlarından birinin real madrid baloncesto ve efes pilsen arasında oynanması da bu anlamda güzel oldu, umarım basketbolseverler için güzel bir akşam olur... :)

    gelelim avrupa basketbolunun ve turnuvanın en başarılı takımlarından olan cska moskova basketbol takımı'na; çeska'da bazı isimler aldı ben tek isme değineceğim;bence avrupa'nın en iyi isimlerinden olan 2-3 yıldır khimki forması giyen aleksey şved, şved'i burda anlatmaya gerek yok, avrupa basketbolunun cska'nın basketbola hediye ettiği isimlerden bir tanesi, nba dönüşü khimki yerine ben tekrar cska'da olmasını çok isterdim ki, o birliktelik bir süre sonra da olsa şimdi gerçekleşti.

    son olarak bitirmeden iki kelam da virtus bologna için edelim; ortada basketbolcuyum diye gezinen isimler eurocup'da milos teodosic'e biraz yardımcı olabilselerdi, bu yıl teo'yu euroleague çatısı altında tekrar izleme şansına sahip olacaktık, kötü şeyler söylemek istemiyorum, darısı seneye diyelim artık...

    euroleague'de 2021-2022 sezonunda final four yine almanya da bu kez farklı şehir başkent berlin'de 27-29 mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek.

    temsilcimiz efes pilsen'e gönülden başarılar dileyerek entrymize noktayı koyalım. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın