• 28595
    türkiyenin en köklü, en başarılı, milyonlarca destekçisi ve taraftarı olan, global dünyanın türkiye hakkında söyleyeceği ilk üç markadan birisi olan, hepimizin gururu olan 116 yıllık kulübün futbol şubesi ne hale geldi nasıl bir futbol oynuyor aklım almıyor.

    galatasaray futbol takımının sadece bir oyun planı olduğunu ve bu oyun planı rakip tarafından çözüldüğünde kolayca teslim olduğunu görüyoruz. burada sorumlular kim, taraftar olarak sorgulamamız ve eleştirmemiz en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. taraftarlar her zaman olumlu sonuç ister doğal olarak. çünkü takımını can-ı gönülden desteklediği için, başarısında nasıl seviniyorsa başarısızlığında da hesap sorma hakkına sahiptir. galatasaray spor kulübünün temel taşları sporcular ve yöneticileridir tamam ama en büyük destekçileride taraftarlardır. taraftar en kilit topluluk ve destekçisidir bu kulübün.

    şimdi gelelim bu taraftarların hesap sorduğu durumlara. milyonlarca ücret ödenip, eli belinde yürüyen ve mücadele etmeyen futbolculara. ve bunları kulübe alanlara, oynatanlara, güvenip şans veren kimselere..
    taraftar taraftarlığını bilecek evet ama görünen köyde klavuz istemiyor bazen. hepimiz görüyoruz ve izliyoruz.
    böyle ruhsuz ve mücadele etmeyen futbolcuları babamda olsa ıslıklarım ve tepkimi gösteriririm. 3-4 senedir birşey vermemiş, hiç katkısı olmamış futbolcuları sahada görmeye hiçbir taraftarın hakkı yoktur. birde basın toplantısına çıkıp neden ıslıklıyorsunuz, niçin tepki gösteriyorsunuz, siz böyle yaptıkça oynatmaya devam edeceğim diyemezsin. bize kafa tutamazsın. rest çekemezsin. ilk başta bu zihniyeti ve bu anlayışı değiştirmemiz gerekiyor. tabii ki futbolu yönetenler taraftarı dinleyipte yöneticilik ve hocalık yapmayacaklar ama sürekliliği olan bir hatayıda kimse sineye çekemez, çekmemeli. kaç senedir düzgün ve akıcı bir futbol izlediğimiz yok açıkcası. her dönem tonlarca futbolcuların bonservislerine veya maaşlarına paralar ödeniyor ve karşılığında bir gram bile futbol alamıyoruz. ya siz gerçekten futboldan anlamıyorsunuz ve bütün futbolcu seçimleriniz yanlış yada futbol şubesinde büyük bir otoriter boşluğu var. herkes kendini bir sorgulaması lazım. hocalar hocalığını yapacak! kulüp başkanlığı ve kulüp maskotluğu değil!! başarılar yakalandığında sadece bireysele indirmemek lazım. imparator tek başına imparator olmuyor, yanında ve etrafında destekçileri, futbolcularıyla, yönetimiyle oluyor.

    galatasaray futbol takımının özüne dönmesi gerektiğini düşünüyorum. galatasarayın özünü ve nasıl futbol oynadığını en iyi bilen kişide şuan ki mevcut teknik direktörümüz fatih terim. ama bunu kendisi ne kadar yapabilir, ne kadar uygulayabilir açıkcası kendisine bir taraftar olarak güvenemiyorum. galatasaraya kupalar kazandırmış ve milyonlarca taraftar kazandırmış, o hücum futbolunu bizlere bayıla bayıla izletmiş hocamız şuan ki konumuyla birebir hiç değil. bunun için enerjisi ve gücü varmı bana kalırsa hiç yok. yanındakilerde bana hiç ama hiç güven vermiyor. artık ''değişim'' kelimesini sesli olarak düşünmeli ve neler yapabilir başkan ve hoca arasında istişare edilmeli. bu değişim yeri geldiğinde isimlere bakmazsızın uygulanabilir kararlar alınmalı.

    galatasaray futbol takımı sahipsiz değil. mutlaka onu yönetecek ve son yıllardaki kısır futbolu, rakipleri tarafından kolayca çözülmüş futbol anlayışını değişterecek kişiler bulunur. bunu değiştirebilecek kişi fatih hocamızdır. ama önce kendisine gelmeli ve eskisi gibi güçlü, kararlı, mücadeleci olmalı. eğer olmayacaksada bayrağı artık başka bir galatasaraylılara devretmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın