• 34
    hiçbir zaman başarılı şekilde icra edebildiğimiz bir eylem olmadı ki gerek 2000 uefa şampiyonluğu-süper kupa şampiyonluğu, gerekse de 2010’ lu yılların ilk başında avrupa’da başarılı olduğumuz zamanlarda bir türlü beceremedik.
    şahsımca bunun 2 nedeni var;
    - sosyolojik olarak gereksiz derecede bağlılıklar oluşturup ona önem vermemize sebep olan toplumsal yapı ( milyonlarca € alan insanlar sanki sevabına oynuyormuşçasına aidiyet hissetmek )
    - giden/gidecek olan futbolcunun yerine yenisini koyamamak ki bu da klübün tamamen menajerlerden gelen listelere göre oyuncu transfer etmesinin sürekli hale gelmesinden kaynaklanıyor.
    burada en önemli hususlardan bir tanesi de yönetimlerin, profesyonel değil de dernek statüsünde seçilmeleri. futbol endüstrisinin gidişatı, ilerleyen süreçte tüm futbol klüplerinin kâr etmek zorunda olan markalara dönüşmesi gerekliliğini gösteriyor eğer mevcut hali ile ya da sahipli şirket-yönetim kurulu modeli ile başarılı olunmazsa asırlık çınar denilerek nostaljisi yapılan her klüp tarih olacak.
    bunu söylememin nedeni de şu; 22 senedir bu klüp futbolcu maaşı ödemekte bile zorlandı ara ara, bankalardan kredi bulamadı ama milyonlarca € maaş/menajer komisyonu, vergi ve tabii ara komisyonlar ödedi, ciddi bir borç yükünün altında eziliyor. tek kurtuluş metodu olan doğru idari-teknik-analiz yapılanmasına geçilmediği sürece kayyum atanmasına doğru gidiyoruz. bizi kurtaracak sonuç eylemi ise, doğru alış-doğru satış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın