resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 940
    2 ay öncesine kadar kendisiyle ilgili girdiğimiz entryler ofsayta düşüyor, tweetler saçma sapan eleştiriler alıyordu. bugün ise övgü üzerine övgü alıyor. bir anda büyük bir değişim yaşandı. biz bunları yazdık. galatasaray taraftarı(ya da türk insanı diyebiliriz) ne istediğini bilmez. mustafa cengiz, fatih terim ile arayı bozmadan önce de burak elmas daha doğru bir seçenekti, bugün de daha iyi bir seçenek. insanımızın büyük bir kısmı anlık yaşıyor maalesef. ileriyi, geriyi hiç düşünmüyor. analiz yeteneği zayıf ve ders alma konusunu kendisine yöneltilen bir hakaret gibi algılıyor. bu sadece galatasaray adına değil, ülke adına büyük bir problem.

    burak elmas'ın listesi ve söylemleri birçok kez değerlendirildi. burak elmas'ın hazırlıkları tamamlanmış ve hazır bir aday olduğu su götürmez bir gerçek. diğer adaylar klasik "seçim yaklaştı hadi aday olalım" tipi adaylardan. belki metin öztürk bu tanıma tam olarak uymayabilir ama kendisinin iyi işler çıkaracağını düşünmüyorum. bunu birden fazla kez nedenleriyle belirtmiştim zaten.
    burak elmas'ın seçim sürecinde yaptığı belli başlı kritik dokunuşlar var. bu dokunuşlar seçimi kaybettirebilir de kazandırabilir de. ben normal şartlarda kendisinin farkla kazanacağını düşünüyorum. bana kalırsa hiç de rekabet içeren bir seçim günü yaşamayacağız. burak elmas rahat bir şekilde ipi göğüsleyecek gibi. bunun gerçekleşmemesine sebebiyet verebilecek şeyler de var elbet.

    kendisin desteklememe rağmen fatih terim kararını yanlış buluyorum. bana kalırsa fatih terim'in galatasaray'a verebileceği bir şey kalmadı. eskiyen şeylerle yollar ayrılmalıdır. bu hem eskiyen için hem de eskiyi kullanan için zaruri bir durumdur. burada cansız bir nesneden de bahsedebiliriz, bir insandan ya da bir koyun sürüsünü koruyan çoban köpeğinden de. burada değişim illa ki tamamen hayatımızdan çıkarma üzerine kurulu olmak zorunda değil. fatih terim'in tecrübesi kullanılmak isteniyorsa bunun birçok yolu var. sonuçta yaklaşık 50 senesi galatasaray'da geçmiş bir efsaneden bahsediyoruz ama teknik direktörlük uğraş gerektirir. hocanın artık bu enerjiye sahip olmadığını ve yaşlandığını hissediyorum. bu yüzden burak elmas'ın değişim yerine hocayla teknik direktör olarak devam kararı benim için negatif. yine de bunun için kendisini pek fazla yargılayamıyorum çünkü dediğim gibi kendisinin diğer adayların aksine planları olduğu açık. listesi, projeleri, başta futbol takımı olmak üzere yol haritası belli. burak elmas'ı eleştireceksem hocayı bir de onun döneminde görmek gerekiyor. başarısız olunursa 2 tarafa da gerekli eleştiriler yapılacaktır zaten.
    fatih terim konusuna girmemin amacı, bu dokunuşun pozitif etkisi kadar negatif etkisinin de olabileceği konusunu anlatmak istememdir. camiada fatih terim'i seven kadar nefret eden insanlar da mevcut. özellikle son 2 senesinde istenilen başarının gelmemesiyle birlikte hocanın da gücü zayıfladı. avrupa'da başarısızlıkların devam etmesi ve istenilen oyunun oynanamaması gibi durumlar kendisinden nefret edenleri açığa çıkarmaya devam edecektir. oy kaybına neden olabilecek bir durum bu. nasıl etki edeceğini seçim gününde göreceğiz.

    bir diğer mesele sosyal medyada değişen hava. bu hava ters tepebilir. en son mustafa cengiz'e verilen destek sonrası kulübün hali ortada. elmas'a gösterilen mevcut desteğin oy gününde negatif etkiye sebep olması olası. bu tarz hareketler beklenmedik etkilere sebep olabiliyor. burada ciddi bir oy kopuşunun yaşanması beni şaşırtmaz.

    burak elmas daha önce de söylemiştim, en hazır aday. diğer adayların günübirlik seçime girmesi avantaj gibi gözükse de burak elmas adına dezavantaj oluşturabilir ve bu konuda ne yazık ki yapabileceği bir şey yok. bu tamamen insan psikolojisiyle alakalı bir şey. birçok aday ve camianın önde gelenleri şimdiden affedersiniz ağlamaya başladılar. burak elmas birleşmeyi kabul etmedi diyerek homurdanıyorlar. adamın listesi çok uzun bir süredir belli zaten neden yönetim kadrosunu aniden sizin için değiştirip planlarını bozsun?
    birleşme gibi bir durum olsaydı burak elmas'a desteğimi keserdim açıkçası. koltuk kapmak için birleşme isteyenler galatasaray'ı düşünüyorlarsa çekilsinler ya da düzgünce yarışmayı kabul etsinler. birleşme söylemi çok mantıksız ve anlamsız. galatasaray'ın şu an ihtiyaç duyduğu gereksinimlere tezat bir durum oluşturuyor.
    zayıfların birleşip güçlü gözükeni alta almaya çalışması da güçlü olanın etrafında birleşmeleri kadar normal bir durum canlı psikolojisi içerisinde. burada elmas'ın karakter açısından değil de hazırlık anlamında güçlü olduğunu da unutmamak gerekiyor. bu yüzden etrafında toplanmak yerine zayıflatmak adına saçma sapan muhabbetlerde bulunmaları doğal. fazla aday var ve adayların da oya ihtiyaçları var. oy akışı için birbirlerine söylemsel saldırılarda bulunmaları şartlar gereği normal. galatasaray adıan istenmeyen bir durum tabii ki ama hakaretvari bir söylem duymadım henüz. umarım seçim sonunda kazanan tebrik edilir. son dönemde galatasaray'da işler zıvanadan çıktı. kulübün kendi dinamikleri içindeki savaş canımı sıkmaya başladı. herkes profesyonelce görevini yapmalı. galatasaray kimsenin oyuncağı değildir.

    burak elmas seçimi kazanacaktır diye düşünsem de kaybetmesine sebep olabilecek şeyleri belirtmek istedim. hiçbir sonuç beni şaşırtmayacak olsa da mantığım açıkça elmas ile en azından 2 sene yola koyulacağımızı düşündürtüyor. birliktelik uzun sürer mi bilmem. bizim camiada uzun süreli birliktelikleri pek göremiyoruz. ilk 2 sene seçilecek başkan ve galatasaray adına birçok şeyi gösterecektir. başarısızlık durumunda yeni bir seçim olacağı aşikar. kazanan aday başarılı olmak zorunda. galatasaray adına hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın