• 115
    12 eylül 2009'da ali sami yen'de oynanan ve yeni açık'tan izlediğim maçın rövanşı. ilk maç o zamanlar duran toplarda fırtına gibi estiğimiz günlerdeydi. henüz maçın başında da rüştü reçber'in hatasıyla da olsa kornerden mustafa sarp ile öne geçmiştik. rodrigo tabata ile aralarında bir gerginlik de olmuştu. ikinci yarıda milan baros beşiktaş maçlarını sevdiğini göstererek 2 gol atmıştı ki maçın son golü bence bizim bu sezon attığımız en güzel gollerden birisidir.

    o zamanlar leo franco formdaydı, şimdi de hafta içindeki atletico madrid maçı geldiğinden beri en iyi maçıydı. umarım bu maçta da formunu sürdürür. beşiktaş'a 3 maçta 5 gol atan baros bu maç yok, forvetimiz bile yok sayılır. son golde mükemmel asisti yapan canımız ciğerimiz bir tanemiz harry kewell da yok, o zaman bol bol asist yapan arda turan da yok. o maçın yıldızı olan sabri sarıoğlu da yok. çok iyi değiliz o döneme kadar ama şimdi de elano blumer'imiz var, lucas neill'ımız var. bu maçta patlama yapmasını istediğim giovani dos santos var, ikinci yarı oynarsa belki iyi işler çıkartabilecek jo var.

    en önemlisi de abdel kader keita var. bu adam inanılmaz bir adam, galatasaray'da izlediğim en iyi kanat oyuncularından birkaç tanesi. modern futbolda en önemli üç özellikten ikisi olan fizik ve hız kusursuz bu adamda. kısa sürede hızlanıyor, darbe gelirse yıkılmıyor, hızını ve dengesini koruyabiliyor. karşısına ismail köybaşı çıkarsa onu yine ilk maçtaki gibi tarumar edecek, ibrahim üzülmez çıkarsa onunla da oynayacaktır. onu beşiktaş'ta belki tutabilecek tek adam ibrahim toraman'dır ama onu sol bek oynatma riskini mustafa denizli almaz.

    bana göre geçen hafta rakiplerin puan kayıplarından sonra ve atletico maçındaki beraberlikten sonra stresi bir hayli azalan ve mağlubiyetle kapatılsa bile çok büyük sorunlar teşkil etmeyecek maçtır. çünkü takım bu sonuçlarla birlikte yeterli krediyi elde etti taraftarın gözünde. bu maçla ilgili tek isteğim bir forvetimizin olması olurdu. görüldü ki mehmet topal ve mustafa sarp'ın beraber oynaması hücum gücünü olumsuz yönde bir hayli etkiliyor. onlardan birinin barış özbek'le değiştirilmesi taraftarıyım ben. barış ne kadar hücum yapar derseniz ona da tamam derim ama daha dikine oynamaya çalışan bir oyuncu. jo en fazla ikinci yarı oynayabilir diye düşünüyorum, ki bu da forvette hiç katkı veremeyen arda açısından da iyi olur.

    beşiktaş tarafında ise çeşitli söylentiler var. bunlar marcio nobre'nin forvet oynayacağı, rıdvan şimşek'in sağ bek başlayacağı ve toraman'ın fabian ernst ile birlikte ikili ön libero olacağı yönünde. bunlar olursa eğer maçı kazanma şansımız normale göre bir hayli artar. beşiktaş tandemi ve ernst-michael fink ikilisiyle başarılı bir takım. bize en ağır bastıkları nokta da fink ve ernst orta sahası. eğer bu bozulursa bizim bir hayli işimize yarar. nobre eski nobre olmadığı için servet oynasa da emre oynasa da rahatlıkla tutulabilir. maçla ilgili en büyük umudum ise...

    abdel kader keita!
App Store'dan indirin Google Play'den alın