resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 6900
    hocanın muhammed mustafa yerine halil tercihini gayet net anlıyorum. sahada da bunun karşılığını görüyoruz aslında. mustafa 2-3 seneye inanılmaz bir golcü olacak, bundan ufacık bir şüphem yok ama halil'in gösterdiği performans ve sahada verdikleri mustafa'nın 2-3 tık önünde. yani her halil tercihine hiç itirazım yok ama 8 mayıs 2021 galatasaray beşiktaş maçına denildiği gibi falcao ile başlarsa büyük hata yapar.

    aslında 3 forvetimizin de iyi ve kötü yaptığı işler var.

    falcao iyi bir pas istasyonu ve top dağıtıcı. ama halil bu konuda net olarak daha iyi.

    mustafa'nın topsuz oyunu şimdilik zayıf ama iyi bir bitirici ve hava toplarında etkili. hem halil hem falcao topsuz oyunda mustafa'nın çok önünde. hava toplarında mustafa'nın çok gerisindeler, bitiricilik konusunda falcao daha iyi, halil bu üçlü içinde en kötüsü.

    halil takımın rakip alana yerleşmesi konusunda etkili bir oyuncu. mücadeleden kaçmıyor, topa da hakim. bu konuda hem mustafa'nın hem falcao'nun çok önünde.

    yani işin özü evet hiçbir forvetimiz için her şeyi yapabiliyor diyemiyoruz. yine de eldeki bütün verilere baktığımızda mevcut performansla halil hem falcao'nun hem de mustafa'nın önünde.

    tabi işin bir de rakip kısmı var. özellikle rakip stoperlerin oyun stilleri. hem vida hem wellington oldukça sert stoperler. vida hava toplarında etkili bir savunmacı, halil ve falcao bu iki isme yem olabilir. mustafa'nın bu iki stoperle mücadele etmesi daha olası. öte yandan top yere indiğinde ayağına hakim bir forvet daha etkili olacaktır. sırtı dönük oyunda kolay faul alıp, rakip stoperlere kolay kartlar çıkabilir. dar alanda çalım becerisi olan bir forvet sıkıntı yaratabilir bu iki isme. bunun için de adres halil olmalı.

    yani işler aslında dışardan görüldüğü kadar kolay değil. her tercih başka bir şeyden feragat etmek anlamına geliyor. optimal faydayı iyi hesaplamak gerekiyor ve benim şahsi fikrim halil>mustafa>falcao şeklindedir.

    bir de şöyle bir şey var. kendimizi yesek bitirsek de, takımın gole yakın olmasında en etkin isimlerden biri de babel. evet oyunu yavaşlattığı anlar oldukça fazla ama sahadaykrn girilen çoğu pozisyonda da katkısı var. şimdi babel sahadayken forvet mustafa ya da falcao olunca sıkıntı çıkıyor. pas istasyonu olarak sadecd babel'i kullandığımız için rakip de doğal olarak babel'e odaklanıyor. bazen 2-3 kişiyle sıkıştırıyorlar ki babel'in de bu baskıdan bu yaşta kurtulma şansı yok. ama halil sahadayken haliyle rakibin de odağı yayılmış oluyor. 2.bir istasyon seçeneğiniz oluyor. yani işler biraz karışık. her hamlenin getirileri ve götürdükleri var. bu da komole bir forvetimizin olmamasından sebep.

    özet geçecek olursak, ben hocanın babel'e şans vereceğini düşünüyorum ve bu durumda da sahada olması gereken ilk isim halil olmalıdır. babel'e şans vermeyecekse zaten halil'den başka tercih olmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın