• 245
    yerel liglere ve takımlara olan ilgiyi büyük ölçüde bitirecek olan yeni şampiyona.

    öncelikle uefa'nın tehditleri ve olası yaptırımları gerçekçilikten çok uzak. uygulamaya alınsa bile klüpler her türlü davayı kazanacaktır. neye dayanarak bu ligde oynayan fulbolcuların lisansını iptal edebilirler, neye dayanarak klüpleri yerel liglerden atarlar, neye dayanarak transfer yasağı getirebilirler? hiçbir hukuki dayanağı yok bunların, tamamen keyfi. tek yapabilecekleri şampiyonlar ligi'ne katılım koşullarına "kıta çapında benzeri başka bir şampiyonaya katılmıyor olmak" diye bir zorunluluk eklemektir. bunun da bir anlamı yok, çünkü zaten o takımlar şampiyonlar liginden kaçıyorlar. hatta bu sene bile o takımları atabileceklerinden şüpheliyim, eğer buna karşı önceden katılım koşullarına bir madde koydurtmadılarsa.
    bu lige engel olabilecek tek şey taraftarın maddi anlamda klüplerden desteğini çekmesi ki büyük boykotların amacına ulaştığı pek görülmüş bir şey değildir.

    gelelim bizi ilgilendiren mevzuya; galatasaray bu lige katılmalı mı?
    bu noktada bu organizasyonun amacı ve devamlılığı iyi öngörülmeli. gerçekten bu ligi kurma amacındalarsa mutlaka yerimizi almalıyız, ama mevcut düzende kendi paylarını artırmak için yaptıkları bir blöfse bu organizasyonda yer almak bizim için felaket olabilir. çünkü uefa bu blöfü yer ve payları artırırsa bizim kazandığımız hiçbir şey olmayacak, yok yemez de takımları ağır cezalandırırsa zaten hepten dibe batarız; o takımlar kendilerini bir şekilde kurtarır, olan yine bize olur.
    bu noktada benim fikrim blöf olduğu yönünde. ama yine de bu ligin kurucularıyla diyalog halinde olup geleceği öngörerek tarafımızı seçmeliyiz.

    bizi alırlar mı?
    avantajlarımız ve dezavantajlarımız var. iyi bir tanınırlığa, saygınlığa ve tarihe sahibiz, ciddi başarılarımız var, organizasyona farklı bir renk oluruz, taraftar sayımız dünya çapında çok yüksek.. vs biliyoruz bunları. türkiye'den veya bizim seviyemizde olan ülkelerden takım alma kararı alınırsa kuşkusuz ilk akla gelecek 3-5 takımdan biriyiz. benim fikrimse bu ligin sınırlarını genişletmek için seçebilecekleri 1 numaralı takımız. maddi olarak diğer takımlarla boy ölçüşemeyeceğimiz açık, ama olur da bizi almak isterlerse aynı zamanda bizi besleyip büyütmek de isteyeceklerdir. başlangıçta astronomik yardımlarla diğer klüblere yakın seviyelere çekip, bizim popüleritemizi türk ve müslüman ülkelerde tavan yapmaya çalışarak verdiklerinin karşılığını fazlasıyla alabilirler.
    bunlar olaya pozitif yaklaşımlar tabii ki. bu organizasyona katılım fikri aklıma direk olarak 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı'nı getirdi. o günkü hava şartları ve saha zemininden sonra kurucu üyelerden juventus'u ikna etmemiz gerçekten zor olabilir. keza ülkenin mevcut siyasi ikliminin iyiye gitmiyor oluşu da negatif bir etken olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın