• 241
    her şekilde ülkemizde 3 büyüklerin faydasına olacak olan ligdir.

    futbolun ruhu adına elbette kötü bir lig. sonuçta mevcut yapıda bile kazandıkları paralarla haksız rekabet oluşmuş ve bizlerle olan makası iyice açmışlardı. bu lig geldiğinde makas falan kalmayacak şekilde açılacak artık ve ipin ucu kaçacak.

    ekonomik olarak ise kaçırılmayacak bir fırsattır bu. lige her yıl değişimli dahil edilecek 5 kulüp epey şanslı olacak. aynı kulüpler değil de her yıl hepsi farklı kulüpler olursa faydası olur. mesela biz girsek sonraki yıl fenerbahçe girse sonraki yıl da beşiktaş girse elde edilecek gelir ile türk kulüpleri epey rahatlar. ülkemize de iyi bir döviz girişi sağlanır.

    işte bu noktada uefa yıllardır ffp adıyla kulüpleri kontrol ettiği yetisini kaybetmeye başlayacak. ekonomik olarak ne kadar çok kulüp rahat olursa bu kulüplere söz geçirme gücü de azalacak. tüm kontrol kulüplerin eline geçecek ve rest çekme güçleri olacak kulüplerin.

    tabi bu ekonomik açıdan lige alınmayan kulüplere karşı ciddi bir haksız rekabete neden olacak.

    normal uefa organizasyonları ile bu kadar ekonomik gelir farkı olmasaydı kimsenin sesi çıkmazdı inanın. şimdi öyle bir fark var ki biz katılsak ülkemizde diğer kulüpler rahatsız olmakta sonuna kadar haklı olur. onlardan biri katılsa aynı şekilde biz de rahatsız oluruz. belki de bu lige katılacak kulübün bu ligden gelirinin bir kısmının ligimizdeki diğer kulüplere dağıtılması konusunda bir düzenleme getirilirse bu rahatsızlık tersine bir desteğe dönüşebilir.

    tabi bu katılım koşulu geri kalan değişkenli 5 kulüpten biri olmamız durumu üzerine. kurucu kulüpler için yapılan teklifler kabul edilmez ve sıra bize gelirse ve kabul edersek fbjk tarafı epey bir ağlar*. her yıl alacağımız gelirin bir kısmını ligdeki kulüplerle paylaşsak bile!

    edit: aslında bu lig her yıl düzenlenen değil de avrupa ve dünya kupası gibi belirli yıllarda bir oynansa daha da kabul edilebilir olur. mesela 4 yılda bir düzenlense ve kurucu kulüplerin yanı sıra önceki 4 yılın en başarılı takımları davet edilse güzel olur. gelirler açısından da bu ligin kurucularını memnun eder yine. aslında bunu uefa da düzenleyebilir. bu takımlar o yıl uefa organizasyonlarında değil bu ligde yer alır. uefa kendi organizasyonlarını yine yapar. bu lig ekstra şartlarda bir şov ligi olur. insanların dünya kupası ve avrupa kupası'nı beklemesi gibi beklemesini sağlar. tabi yazın oynanmayacak. şimdiki planlandığı gibi bütün sezona yayılarak oynanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın