• 163
    alıyorlarsa düşünecek hiçbir şey yok, katılmamız gereken lig. her gün burada türk futbolunun kokuşmuşluğundan, hakemlerinden, fenerbahçe destekli federasyondan dert yanıyoruz. bağımsız bir ligde kuruluş amacımıza uygun olarak yabancı kulüplerle mücadele edebileceğimiz bir lig bulunmaz nimet. averaj takımı oluruz gibi şeyler de gerçekci değil, adamlar bu lig için büyük bir bütçe ayırmış durumda ve çok ciddi rakamlar kazanarak çok iyi bir kadro kurmak mümkün olacak. tek sorun adamların bizi alıp almayacağı.

    bununla birlikte uefa/fifa bir şekilde geri adım atacaktır diye düşünüyorum. bu kulüpleri kabul etmediğin an futbol biter zaten. uzlaşacaklardır.

    ayrıca futbolun zevki kaçar laflarını da komik buluyorum. nba'in zevki yok mu sizce? dünyanın en büyük ekonomisi dönüyor ve en çok izlenen müsabakalar burada. hal böyleyken böyle bir futbol yapısı da izleyici çekecektir. daha çekişmeli maçlar olacaktır. fakat biz bu çerçevenin dışında kalırsak ve şampiyonlar liginde brugge, twente, zurih gibi takımlarla başbaşa kalırsak evet o zaman futbol bizim için bitmiş demektir. mesele bu yeni yapıda kendimize rol bulup bulamayacağımız. bununla birlikte tamamen nba yapısı yerine dışardan yeni takımların da katılabileceği küme düşme/yükselme gibi bir yapı heyecanı arttırır. anlaşılan kurucu takımlar düşmeyecek ama diğer 5 takım değişebilecek. bekleyip görelim. yine de bu işin hayata geçeceğine şüpheli yaklaşıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın