• 78
    rezilliktir.
    türkiye'de takımlarımızın da, yöneticilerimizin de, hakemlerimizin de neden gelişemediğinin en somut örneklerinden biridir. her meta, alıcısına göre değerlenir. futbol da bir metadır ve alıcısı taraftardır. eğer taraftar güzel oyundan değil de, düşmanlıktan, kaostan, kavgadan, gürültüden; kendi gelişiminden değil de, rakibinin güçsüzlüğünden beslenirse, bu metanın pazarlaması da bu kavramlar üzerinden yapılır.

    avrupa'da iyi maç yönettiği söylenen hakem, gelir senin maçında eyyam yapar; kendi işlerinde gayet başarılı, aklı başında ve rasyonel hareket eden yöneticiler, basın açıklamalarında sürekli rakiplerle didişir; 30 yaşına gelmiş koca koca adamlar, avrupa'da bir kulübe gittiklerinde fiziklerini ve oyunlarını güçlendirmeye odaklanırken, senin takımında oynarken hakemle didişmekten performans veremez.

    isyan etmek bir haktır. gerektiğinde, elindeki her imkan tükendiğinde ve bariz bir haksızlığa uğradığında isyan edersin. ancak, geçmişte de günümüzde de;

    yöneticin, futbolcun, teknik ekibin gereğini yapmıyorken isyanı başka yere kanalize edersen, bir gün kazanırsın, üç gün kaybedersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın