resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4739
    başarısız bir başkandır ve böyle düşünmemin sebeplerinin %10'u yapılan veya yapılamayan transferlerdir.

    galatasaray mali durumunu da gram iyileştirememiş, döneminde dernek borcu ikiye katlanmıştır. derneği borçlandırıp sportif a.ş.'yi karda göstererek galatasaray dinamiklerine hakim olmayan sosyal medya taraftarlarının gözünü boyamıştır. uefa'dan men cezası alınmamasındaki payları da çok düşüktür, bu men cezasını galatasaray camiası bir reaksiyon göstererek engellemiştir, uefa'ya savunma yapmaya giden insanların içinde sayın başkanın genel kurulda kavga ettiği insanlar da vardır. camiayı bölmüşlerdir, medarı iftiharımız mekteb-i sultani'ye taraftarımız düşman gözüyle bakmıştır bu dönemde.

    galatasaray başkanlık makamının altı boşaltılmıştır. şu an kimse galatasaray başkanı söylüyorsa doğrudur diyemiyor. defalarca kez kamera karşısında yalan söylediler. defalarca kez. ne söyledi diye merak ediyorsanız aklımda kalan bir kaç tanesini de söylebilirim. en basitinden ben hisse satmayacağım deyip bir dünya hisse satmıştır. onu geçtim, bir basın toplantısında bile başında söylediğiyle sonunda söylediği tutmadığı oluyor, ben öyle söylemek istememiştim yanlış anladınız deyip işin içinden çıkıyor.

    camiayı böldüler, galatasaray kültürüne geleneklerine uygun hareket etmediler. galatasaray'ı biat eden bir kulüp haline getirdiler, tevfik fikret'in yolundan saptırdılar bu kulübü. koca kulübü üç kişiyle, ve kendi oğullarıyla yönetmeye kalktılar. başkan yardımcısının oğlu transfer hakkında akıl alınacak bir yetkinlikte midir mesela?

    bu arada bu yaptığım yorumların hemen hemen hepsini dursun aydın özbek dönemi için de yapabilirim, mustafa cengiz dursun özbek kadar başarısız bir başkandır, bazı açılardan geçmiştir bile o yönetimi, tek şansları fatih terim ile çalışmak oldu, dursun özbek kendi ayağına sıkarak baskın seçim yapmaya kalkmasaydı ve mayıs'ı bekleseydi yine şampiyon olurduk o sezon, baskın seçim yoluna gitmediği için genel kurul'un desteğini o kadar kaybetmemiş olacaktı, gelen şampiyonlukla da taraftarın bir kısmının gönlünü de almış olurdu, muhtemelen 2. kez seçilerek bir dönem daha kulübü yönetmiş olurdu, bu üç yılda da fatih terim'in arkasında durarak mustafa cengiz kadar şampiyonluk yaşamış olurlardı zaten, dursun özbek kalmış olsa şu anki durumumuzdan hiç bir farkı olmazdı kulübün, halbuki biz mustafa cengiz'i berbat geçen bir dursun özbek döneminden sonra kurtarıcı gözüyle görüp desteklemiştik, o günden bu güne hiç bir şeyi değiştiremediler ne yazık ki.

    umarım galatasaray'ın yolu bir daha bu insanlarla kesişmez, kesinlikle bu dönemi iyi niyetli bir dönem olarak hatırlamayacağım, kişisel çıkarların ön planda tutulduğu, istanbul sözleşmesi'nin feshedildiği gün fenerbahçe'nin sosyal medyadan sözleşmeye sahip çıktığı gün, tevfik fikret'in fikri hür, vicdanı hür galatasaray'ı sesini çıkarmadı, bunun yerine adı şike tapelerinde yer alan bir şahıs ile alakalı galatasaray'ın kurumsal twitter hesabından geçmiş olsun mesajı yayınlandı.

    sadece sayın abdurrahim albayrak'ı ayrı tutuyorum, bugüne kadar bu kulübe verdiği emeklerden dolayı saygıyı hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın