• 880
    benim de artık hayatımızın bir parçasını olacağını düşündüğüm hastalık.

    dsö 2022 ocak ayını işaret etmişti hastalığın tamamen bitişi için. ama belli bir seviyede seyretmeyip zaman düşüşe zaman zaman yükselişe geçmesinden mütevellit bu tahminin de iyimser olduğunu düşünüyorum. muhtemelen uzun seneler bu maskeler bize eşlik edecek, sosyal mesafe kavramı lügatimizin dibacesi olmaya devam edecek.

    not: bilirkişi değilim. sadece gözlemlediğim süreç buna isabet ediyor diye düşünüyorum. inşallah yanılırım.

    bir de insanlarda gözlemlediğim şey bu hastalığın fizyolojik etkisinden ziyade psikolojik tahribatı. hastalık yüzünden vefat edenlerin haberiyle enfekte olan kişi doğal olarak ruhen çöküşe geçiyor. pozitif olduğunu öğrendiği an 'ölecek miyim' diye sabaha kadar ağlayan tanıdıklarım oldu. semptom var mı diyorum, azıcık karnım ağrıyor diyor. (muhtemeldir ki o an çoğu negatiften daha sağlam) halbuki ortalıkta virüs yokken o karın ağrısından çok daha şiddetli ağrılar çekti belki de daha önceki senelerde ama ölüm aklına bile gelmemiştir doğal olarak.

    bu sebepten çevremizde pozitif olan kişiler varsa psikolojik desteğinizi esirgemeyin. bir telefon bile çok iyi hissettiriyor insana.

    maskesiz, sağlıklı günlere erişmek ümidiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın