resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4549
    galatasaray spor kulübü başkanı. iyi biridir, dürüsttür, aile babasıdır, devlet terbiyesi almıştır sözüm yok. sağlık durumu da iyi değil, allah şifa versin.

    14 ocak'ta yaptığı açıklamaları izlerken, çarkları dönmeyen kulübün sorunlarına çare olabilecek somut adımlar atacağını hissetmek umudu içindeydim ama yok, başkan yine o klasik idareimaslahat çizgisi dışına çıkamadı.

    başkanın "galatasaray başkanı" titri altında ezildiğini, bu yükü taşıyamadığını düşünüyorum. konuşurken sürekli entelektüel kapasitesini, başkanlık makamına yaraşır nitelikte biri olduğunu ispat etme çabası içinde. 3 yıl oldu başkan, o makamı hazmet artık. varlıklı bir ailen, baskı unsuru olarak kullanabileceğin güçlü iş bağlantıların yok evet. koltuğa güç veremiyorsun anladık ama galatasaray başkanlık koltuğunun gücünü de kullanamıyorsun.

    kulübü zarara sokmamak için transfer yapmıyorum diyorsun ya da demeye getiriyorsun. arkadaş, futbol branşı bu kulübün lokomotifi. kulüp bir arabaysa futbolcu da o arabanın benzini. son tahlilde bu kulübün çarkları dönecekse bunu futbol takımının kapasitesi ve performansı ile yapacak. futbol takımını iyileştirmek masraf değil, yatırım. senin bütün işin gücün takımın gücüne nasıl güç katarım olmalı. para yokmuş, limit varmış. sadece diagne, falcao ve emre akbaba'nın toplam maliyeti 50 milyon euroya yakın. para yoksa bu ne?

    bütün bunlardan ben tek bir sonuç çıkarıyorum. başkanın tek derdi, "kulübü zarara uğratmayan adam" izlenimine halel getirmeden, etliye süylüye dokunmadan kendini kongreye atmak ve camia içinde polat gibi, özbek gibi kötü anılan biri haline gelmeden bu işi devretmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın