• 26181
    ne yapıp edip ön alanda baskı yapma işine başlaması gereken ekip.

    türkiye ligi'nde baskı yediği anda topu rahat rahat diğer bölgelere çıkaracak herhangi bir takım yok. bizim takımın forveti dışında bu baskıyı yapan kişi neredeyse yok, o da forvet oğulcan ise.. defans bloğu ve orta alanın da biraz daha ileri kayması şartıyla en az 3 oyuncuyla pres yapılması, pasın yapıldığı yerde birbirine yakın olan bir grubun bulunması çok önemli. genel olarak tüm maçlarımızda rakip kim olursa olsun istediği kadar ve istediği yere pas yapıp rahatça ceza sahamıza yaklaşıyor. yenilen gollerde hep son aksiyona baktığımız için ya kaleciyi suçluyor ya da defans oyuncularını suçluyoruz. gerçekten çok rahat gol yiyoruz. rakipler, istedikleri zaman kalemizde pozisyon buluyor. istatistiklerine bakmadığım için net bir şey diyemem ama maç başı kaç tane top çalıyoruz bilmiyorum. izlediğim maçlara bakarsam en fazla 10 tane felandır. gerek ikili mücadeleden olsun gerekse pas opsiyonlarının kapanması neticesinde olsun bu sayıyı çok daha yukarılara çekmeliyiz.

    transfer konusuna hiç değinmek istemiyorum, ihtimaller üzerinden yorum yapmak bize bir şey katmaz. elimizdekilere göre konuşmak daha mantıklı. ama bu pres işinin feghouli, arda, belhanda, diagne, babel ya da falcao ile olmayacağının da farkındayım. yeni bir yapılanma şart oğlu şart. yukarıda saydığım isimlerin banko 11 oyuncularımız olduğunu düşününce o baskı işi nasıl olacak bilmiyorum. 2017 yılında yapılan; 2 seneyi hadi bilemedin 3 seneyi kurtarma amaçlı transfer politikasından uzaklaşmalıyız. kaldı ki o dönemden kalan futbolcular var takımda ve bir ton maaş alıyorlar.

    çok değil bundan 7-8 sene evvelki takım ve ondan önceki yılların genelinde hep bu hüviyete sahip bir ekiptik. santrayı yapar yapmaz bir anda 4-5 adam ileri koşar ve arkadan birisi topu hemen ileriye atar baskı kurardık. fatih hocanın tarzı da bu futbol. bu oyunun piri olan birisine sahip iken o oyunu oynayamamak üzücü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın