• 26180
    en büyük problemi arada kalan toplama futbolculardan oluşması olan takımımızdır. ne demek istediğimi de açayım, yetenek ve fiziksel gücün aynı anda bulunduğu futbolcularımız bir elin parmağını geçmiyor. en azından iyi oynamaya çalışan dört futbolcumuzu ele alalım:

    arda: yetenek olarak tartışmasız takımın en iyisiyken fiziksel gücü artık bitme noktasına gelmiştir.

    oğulcan: fizik gücü gayet yerinde olan, istekli ama yetenek itibariyle zayıf futbolcumuzdur.

    taylan: takımda iki özelliği de iyi olan iki futbolcumuzdan birisidir. resmen şu ortamda çölde bir vahadır.

    marcao: taylan için dediklerim kendisi için de geçerli. sadece agresifliğini kontrollü kullanmayı melo’dan öğrenmeli.

    şimdi kaleci dışında geriye kalan 10 futbolcumuz mevcutken günümüz futbolu 5 sadece yetenekli 5 de sadece fizikli futbolcuyla bu iş olmaz. zaten takımımızda konsantrasyonu zayıf bir ekip varken bu iş daha da zorlaşıyor. luyindama örneğini 5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçında net şekilde gördük. donk ile iyi bir ikili olma şansları zaten yoktu. sağda linnes sokda sarrachi oynaması için önünde top tekniği yüksek iki oyuncumuz olmalı. diyelim ki solu arda ile halledip, sağa da feghouli attık. bu sefer orta saha ve forvette yüksek pres gücü olmayan oyuncularla günümüz futbolunu kaldıramayız ve kaldıramıyoruz da. diagne, emre akbaba fizik ve tempo olarak etkisiz, belhanda da savruk olunca zaten kafadan eksiyle başlıyoruz.

    yani uzun lafın kısası, hem yetenekli hem fiziği iyi oyuncu alacak paramız yok, o yüzden en azından kadro planlamasını dengeli yapmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın