• 26177
    her sene kabız futbol izlemekten, sistem oturacak diye beklemekten bıktım. sezona oturmuş bir sistemle, taktik anlayışıyla başlamaz diye bir kuralı var! her yıl aynı muhabbet; takım ikinci yarı anca oturuyor. niye abi niye. niye sezona çatır çatır top oynayarak girmiyor bu takım. avrupa kulupleri' nin çoğu tatil yapmadı. ligler bitti avrupa kupası maçlarını tamamlamaya koştu adamlar. bu sefer o bitti yeni sezon ve yeni avrupa kupası maçları başladı. ama adamlara bakıyorsun makine gibi. takır takır işlemeye devam.

    birim bazında baktığımızda hiç de düşük bütçelili takimlar değiliz. bizde bazı oyuncular aldıkları maaşın yarısını verecek kulüp bulamaz avrupada. afedersin eşek yüküyle para al ama sahada yürüyüş yapar gibi takil. yemişim mantalitesini, adaptasyonunu, moral motivasyonunu. ülkede siyaset dili gergin, halk gergin. insanlar ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. evine iki ekmek götürebilmek için, bakın mecazi anlamda değil gercek anlamda 2 ekmek, 40-50-60 yaşından sonra kendini paraliyor. ve o insanlar kendi boğazından ihtiyacından kesip arttırdığı 2 kurusu stres atmak, rahatlamak için sana veriyor ve sen eşek yüküyle para almana rağmen sahada yürüyorsun. stresmis zorlukmus hikaye. yıllık milyonları, milyon eurolari cebe koy sonra maçın stresini kaldıramadık. herkesin stresi derdi var ama herkes sabah kalkınca, hala varsa, işe koşturuyor. patrona bugün stresliyim, çalışmasam öyle takılsam desinler bakalım. bilirsiniz büyüklerimizin kızdığı zaman kullandığı bir laf vardır, allah mustehakinizi versin. diyecek başka bir şey bulamıyorum.

    bıkmadık mi her sene sil baştan takım kurmaktan. bizlerde transfer obeziydik bir ara. ama son zamanlarda akıllanmaya basladik, ya da aklı başında olan kesimimiz o gelsin bu uçsun, su kaçsın demiyor artık. ayaklarımız yere bassın diyoruz. ama bir kesimimiz var ki ders almamış. en basitinden diego costa için come to yazma şuursuzluğunu gösterebiliyor. her yıl sil baştan takım kurulur mu, buna bütçe dayanır mı, sistem oturur mu? bakın yok hocanın listesi alınmadı yok yönetim borç yüküyle karşı karşıya felan beni baglamaz da ilgilendirmez de. dün sahaya çıkan 11 imiz için biz kaç para bonservis verdik konyaspor kaç para verdi? biz o 11 e kaç para maaş ödüyoruz, konyaspor kaç para maaş ödüyor? hatta konyaspor'u geçtim diğer anadolu kulüpleri kaç paraya kurmuşlar takımlarını? gaziantep kaç paraya o futbolu oynuyor, hatayspor kaç paraya kurulmuş? ya evet şimdi çıkıp şunu da diyebiliriz, biz büyük takım olduğumuz için konyaspor bize bilenipte çıktı. etmeyelim allah aşkına. hepimiz her hafta maç veya maçlar izliyoruz. anadolu takımları belirli bir istikrar içinde. takım bütçesi sınırları içerisinde oynayabilecekleri en verimli futbolu oynaya çalışıyorlar. en azından diyebiliyorsun ki bu adamlar zaten bu kadar, maçta reaksiyon gösterebiliyor. hırs var mücadele var. bizde ne var? 16 maç yaptık kaç tane süper oynadık diyebileceğimiz maç oldu? bu mudur bu takımın ederi, verilen paraların hakkı? stres atalım diye açıyoruz maçı ama nerede. iyice stres olup kapatıyorsun. ya saçma sapan konseptli, aynı tersaneden çıkmış gibi çekilen türk dizileri bile insanın stresini alıyor. şaka gibi!

    takım şampiyon olur olmaz bilemem. henüz konuşmak için çok erken. hatta ligin ikinci yarısı çok daha iyi de oynayabilir daha önceki senelerde olduğu gibi! ama değişen ne olur. hiç bir şey.cunku biz bu filmi defalarca kez izledik. artık bıkkınlık getirdi sürüne sürüne, eziyet çeke çeke gelen galibiyetler, başarılar.

    taraftar takımın muhasebesini düşünür. taraftar takımın geleceğini düşünür. taraftar takımına oyuncu bakar. taraftar takıma transfer olması gereken oyunculari araştırır. taraftar takımın geleceğini düşünür. taraftar takıma para akıtır. taraftar takımı destekler. taraftar takımı için stres olur, huzursuz olur. daha başka isteğiniz var mı onuda biz yapalım, siz para alın, kendi reklamınızı yapın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın