• 31
    internet, sosyal medya ve insanlarin iyice kutuplasmasi ile böyle bir durum gercekten var. futbol degisti ve ben bu degisimden pek hoslanmiyorum ama asil sorun insanlarin degismesi. insanlarin bu degisikligine futbol bir sekilde ayak uydurmak zorunda 80 ve 90li x bir takimin taraftari o ülkede yasayan insanlardi. cünkü bir izlandalinin italyada herhangi bir takimin taraftari olmasi o günün sartlarina göre imkansiza yakin bir olay. illa ki sempati duydugu takimlar oluyordu bunun nedenide o takimda oynayan x futbolcu. 90 larda gullit, van basten, ... gibi oyuncular nedeniyle milan insanlarin ilgisini cekiyordu. kulüplerden cok futbolcular ön plandaydi. cünkü futbolu cazip kilan sey sistem taktik degil o oyunu oynayan futbolcular.

    son 20 yildir dünya artik herkesin evinin icine girecek kadar kücüldü. bugün taiwanda bir cocuk fanatik real, manchester, .. taraftari olabiliyor. cünkü internet sayesinde o kulübün tarihi, gelenegi, günlük durumu hakkinda istedigi bilgiyi alabiliyor.

    artik futbolcuyu degil kulübü takip eden bir kitle olustu. kulüplerde artik dünyanin dört bir yaninda bu isten para kazaniyor ve muslugun akmasi icin bu insanlarin talebini karsilamak zorunda. artik kulüpler basariya muhtac. messi ve ronaldo 90 larda oynasaydi kimse onlari kiyaslamaz, daha cok böyle iki oyuncuyu izleyebilmek icin tv ekranin basindan sabahlardi. futboldan ve oyuncudan zevk alirdi.

    ama artik futboldan zevk alma bitti. bu durum futbolcularida robotlastirdi. 15 yasindaki cocuk bile internet sayesinde artik td ve oyuncu elestirmeni oldu. topla oynama, kaleyi bulan sut sayisi, kazanilan ikili mücadele, ... bunlara kafa yoruyor artik herkes.

    futbolu futbolcunun elinden aldik. ben romario, baggio, savicevic, roy keane, weah, rivaldo, maldini, koeman, barthez,matthäus, stoickov, .. görmek istiyorum. sistem disina cikabilme cesareti olan, calim deneyen, ceza sahasinda kurt olan oyuncu istiyorum. peki bize sunulan nedir, aman hata yapmiyim, geri pas, yan pas, garanti pas, calim atamam hocam istemiyor, ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın