• 25729
    gelecek planlamasını yapan insanların en az burada yorum yapan arkadaşlarımız kadar karamsar olması gereken takımım. ama tam tersini yapıyorlar. çok geçmişe gitmeden sadece geçen seneye bakalım.

    geçen sene planlanan:
    - diagne brugge'de gol kralı olacak ve brugge bizden 13 milyon'a satın alacak ya da en az 15 milyona başka takıma satacağız.
    - fernando ve n'diaye'yi gönderip yerlerine aldığımız über oyuncularla kalitemiz o kadar yükselecek ki savunma yapmaya bile gerek kalmadan maçları kazanacağız.
    - takımın tek eksiği forvet olduğu için oraya falcao'yu koyduğumuz anda gol olup yağacağız. falcao zaten ligi donunda sallayacak.

    sene başında bunların bir hayal olduğu o kadar açıktı ki. daha gerçekçi ve karamsar bir planlama şöyle olurdu:

    - diagne sorunlu ve yetenekleri kısıtlı bir oyuncu olduğu için üçe beşe bakmadan gelen ilk teklife satılmalıydı. zaten biz de mecburiyetten almıştık.
    - fernando gibi bir savunma ve top kapma uzmanını ve n'diaye gibi dinamik bir oyuncuyu gönderirsek helva gibi dağılırız denmeliydi. buna göre kazma da olsa daha savunmacı oyuncular alınmalıydı. alınan sadece lemina savunmacıydı ama onun da sakatlık problemini herkes biliyordu. ya sakatlanmazsa diye plan yapılmaz.
    - diğer bölgelerdeki oyuncularımızın çoğu kiralık ve yaşlıydı. buna göre geleceği de düşünerek mutlaka ucuz ve genç santraforlar alınmalıydı.

    şimdi yeni yönetim falan gelecek. onlar da ilk etapta hayallere kapılacak ve bu hayalleri satmaya çalışacaklardır diye düşünüyorum. o yüzden en azından bu sözlükte karamsar düşüncelerin dile getirilmesi faydalı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın