• 998
    dos santos transferinin ardından kadro acayip bir hal aldı. bu hücum hattında kimin oynayacağı ve hangi dizilişle sahaya çıkacağımızı merak etmeden duramıyorum. bana göre en mantıklı diziliş;
    leo - hakan - servet - lucas - sabri (uğur) - mustafa - elano - caner (dos santos) - keita - arda - jo
    ama tabi baros, kewell?, dos santos, nonda hatta aydın'ı da eklediğinde ortaya çıkan şey enteresan oluyor. şu an bu takım 4-4-1-1 oynar.
    arda bu takımda bu kadar açığın olduğu yerde en fazla forvet arkası supporter veya serbest oynar. açıklara yanaşıp pas alış verişine girer veya ortadan top alıp ileri verir. ama şutu olmaması, topu ayağında çok tutması ve hızlı olmaması sebebi ile arda rijkardın sistemindeki ideal adam değildir. arda eğer gelecek sezon kalacaksa mutlaka iniesta gibi orta sahanın içine girmeyi öğrenmelidir. aksi takdirde iyi paraya satılır. şu an ki kadro kurgusu da ardasız bir takımın hazırlığıdır.

    rijkaard elinde arda varken barca gibi yanlara yelpaze gibi açılan 4-3-3 taktiğini oynatamaz. şu an bu taktik için ihtiyacı olan açık oyuncularını ve nokta santraforları buldu ama orta üçlü de 2 kişi hala eksik. elanonun yanına yaya torure veya seydou keyta gibi bir adam yok. artı arda'dan iniesta olmuyor.

    rijkaardın şunu anlaması lazım. bu takım eğer bu sezon şampiyon olursa seneye şamp. ligine direk katılıyor. bu ligde şampiyon olmak istiyorsan anadolu takımları ile özellikle deplasmanlarda oynadığın maçları alman lazım. fener maçına kadar denizli, kayseri, beşiktaş, trabzon ve eskişehir deplasmanları var. bu maçları kazanmanın yoluda sağlam bir savunma ve iyi kaleciden geçer. eğer ilk yarıda yediği gölün yarısını yemeyi başarırsa şampiyon olur. zira fener aynı periyotta neredeyse deplasmana gitmiyor. 10. hafta öncesi bir ansa o maçın anlamı kalmayabilir.

    bu sene önemliş olan ligdir. uefa kupasında ilerlemek işin sadece cilası olur. esas hedef seneye şampiyonlar liginde oynamak ve orada iş yapacak kadroyu ve oyun sistemini kurmaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın