• 105
    11 eylül'de başlayacak sezon. yani tam anlamıyla 20 gün kaldı. ancak henüz fikstür açıklanmadı. ne zaman açıklanacak ya da çekilecek onla ilgili bile açıklama yok. 21 takım olacak ve toplam 42 hafta sürecek lig. 2 hafta bay geçecek herkes ama maç haftası 42 tane.

    şimdi bazı sorular;

    1-fikstür neden hala çekilmedi? ya da kulüpler neden itiraz etmiyor? sonuçta pandemi etkisini yitirmiş değil. maçlar açıklanacak, takımlar hazırlığını yapacak vs. ama henüz tık yok kimseden?

    2-21 takım berbat bir fikir. zaten 34 hafta bile belki ucu ucuna yetişir derken 42 oldu maç haftası. bu 42 hafta milli maçlar, avrupa kupaları vs. derken nasıl sıkıştırılacak takvime? program hazır da son detaylar mı hallediliyor? üstüne euro 2020 var o nedenle 16 mayıs'da lig bitmeli. sanırım 2. yarı avrupa maçları devam ederken salı-çarşamba erken saatlerde lig maçları oynanacak?

    3-seyircisiz başlayacak o kesin gibi. peki 2. yarı seyirci alma kararı çıkarsa ne olacak? mesela derbileri nasıl ayarlayacaklar? ilk yarı kritik 2-3 maçı evinde oynayan takımın suçu ne mesela? onunla ilgili bir çalışma olacak mı?

    4-bay geçecek 1 takım her hafta. mesela ligin son haftası maç yapmayacak takımın şampiyonluğu veya küme düşme ihtimali varsa? son hafta pislik dönme ihtimali fazla. bunun önüne nasıl geçilecek? acaba son anda adana demir mi alınacak lige?

    5-bay demişken derbi öncesi takımlardan biri bay geçse ne olacak? öyle olursa görün cümbüşü.

    6-bir takımda korona çıktı, maçı mecbur ertelendi diyelim. hatta işler düzelmedi 2. maçı da ertelendi üst üste. bu maçlar nereye sıkıştırılacak? hava şartları ile ertelenen bir maçta da durum aynı. nereye koyacaklar bu maçları?

    7-türkiye kupası ne olacak? tek maç olsa bile türkiye kupası oynanırken aynı gün lig maçları da oynanacak mı? mantıksız değil gibi.*

    daha çok soru var aklımda ama bu kadarı yeter de artar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın