• 25
    zamanında mario jardel'e, cassio lincoln'e yapılanları da gördüğümüz, bugün mbaye diagne, falcao gibi isimlerle devam eden zaman zaman benim de içine düştüğüm bizim taraftarın zayıf karnı.

    biraz geçmişe gidersek cassio lincoln'u net hatırlıyorum. 2008-2009 sezonunun ilk yarısında öyle bir futbol oynuyordu ki alex'i donunda sallardı. ne asistler ne goller yaparken fb li yorumcular kıskançlıktan kuduruyordu. rıdvan dilmen başta olmak üzere fb medyasi gömdüler de gömdüler. 12 mart 2009 hamburger sv galatasaray maçında bülent korkmaz'in ne akla hizmet oyundan aldığını anlamadığım değişikliğe rakiplerin ekmeğine yağ sürerek isyan edince sezon sonu camia ile bağlarını kopardı.

    mario jardel oynadığı tek sezon olan 2000-2001 sezonunda ilk yarı leblebi gibi gol atarken, 2. yarıda ne olduysa birden duruldu. nitekim şampiyonluk maçı olan 6 mayıs 2001 fenerbahçe galatasaray maçında yedek kalmış ve yerine serkan aykut ile başlamıştık. belki beraberliğin bile şampiyonluğa yeteceği o maçı 2-1 kaybettik.

    geçen sene mbaye diagne. bu adam devre arası gelmese biz şampiyon olamazdık. sayesinde feghouli, belhanda, onykeuru gibi adamlar o kadar boş alan buldu ki sahamızda hemen her maçı en az 2 golle bazı maçları da farklı kazandık. 24 şubat 2019 galatasaray akhisarspor maçını kostas mitroğlu'nun şık golü ile hatırlasak da mbaye diagne o gün sahada olsa maç o raddeye gelmezdi. çünkü süper lig 2019-2020 sezonunun 2.yarısında kendi sahamızda oynadığımız tüm maçlarda akhisar maçı hariç en az 2 gol atmış ve farklı galibiyet almışız.

    geçmişte bile galatasaray camiası ve futbolcuları üzerine algı yapanlar, ön plana çıktığımız şu yıllarda bu oyunlarını iyice arttıracaklardır. güçlendikçe daha fazla hedef olacağız ve bu nedenle başarı istiyorsak daha fazla kenetlenip birlik olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın