resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 25793
    fatih terim... çocukluğumdan beri bu ismi her duyduğumda bir futbol canlanır gözümde. ama size bunu sistemlerle, taktiklerle, varyasyonlarla anlatamam. bir futbol ne kadar içten, ne kadar eğlenceli, ne kadar heyecanlıysa hepsinin karşılığı fatih terim'di... sahadaki her şey, tüm canlılığıyla, bu adamın ellerinden çıkıyor gibiydi..

    sonra zaman geçti, büyüdük. büyüdük ve farkettik ki bazen yürekli oynamak yetmeyebiliyormuş. çok ilginçtir, daha yetenekli olmak bile yetmiyormuş. futbol gördüğümüzden, işittiğimizden çok daha fazlasıymış. işin ardında kocaman taktiksel bir boyut varmış ve teknik drektörler bu boyutta kaybolurlarmış.

    şampiyon olamadığımız için hayal kırıklığı yaşamadım ama bendeki fatih terim'le aslolan fatih terim'in aynı olmadığını anladığımda yaşadım o hayal kırıklığını.. o muazzam imajın altında ''öz eleştiri'' gibi son derece basit, olması gereken en temel ama olmadığında işleri korkunç bir seviyeye sürükleyen kocaman bir özellik eksik.

    çünkü futbol, her önde olduğun oyunu tutmak istediğinde 36 yaşına gelmiş bir oyun kurucuyu aldığın ve oyunu tutamadığın gibi, kaybın asıl nedeni yarattığın halde bunu sayısız kez tekrarlayabildiğin kadar ucuz bir platform değil.

    ''bir çivi, bir nalı, bir nal bir atı'' diye başlayan o uzun cümledeki çiviydi ''öz eleştiri'' her zaman. ve sen her zaman o atı kaybettin.

    daha sezon bitmeden ''eldekilerle bu kadar'' dediğin kadronun tüm kupaları süpürdüğünde de bir bildiğin vardı.

    avrupa maçı öncesi ''makas çok açıldı'' diye mazeret sunarken, türk futbol tarihinin en pahalı kadrosuyla babel+falcao'nun maaşı kadar bütçesi olmayan bir takımın arkasında ligi bitirdiğinde de bir bildiğin vardı.

    ilk fırsatta dağıttığın fernando+ndiaye+belhanda 3'lüsü yerine nzonzi+seri+lemina gibi birbirinin aynılarını koyduğunda da bir bildiğin vardı.

    babel(33)-falcao(35)-feghouli(31) den hücüm hattı düzerken de bir bildiğin vardı.

    3 kuruş için gomisten vazgeçip, 2 katına falcao'yu getirirken de bir bildiğin vardı.

    tüm bunlar gibi arda, caner, semih geldiğinde de bir bildiğin olacak elbet.

    hep bir bildiğin var.

    ama bilinenlerle, yaşananlar bir değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın