resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 25753
    geçmişi bir kenara koyup sadece son 2.5 sezonu konuşacağım. hocamız bu 2.5 sezonda bana göre en iyi futbolu bu sezonun ikinci yarısıyla pandemi sebebiyle liglerin durdurulduğu döneme kadar oynattı. eskiden de topa sahip olma üzerine bir oyun kurguluyordu ancak iki stoper ve kalecinin paslarından başka bir şey izleyemiyorduk. fakat bahsettiğim dönem aralığında galatasray topu kaleden başlatarak rakip ceza sahasına kadar pasla götürebilen bir takımdı ki hoca da bunu bir basın toplantısında vurgulamıştı. bu süreçte oynadığı büyük maçlar da dahil olmak üzere oyununu topa olan hakimiyetini rakiplerine kabul ettirdi. pandemi sonrasındaki dağılmanın, taktikten ziyade fiziksel ve mental olduğunu düşünüyorum ki elbette bu da bir sorundur, sebeplerini iyi tespit etmek gerekir.

    geçmişi bir kenara koyduğumu yineleyerek sadece bu 2.5 sezonda alınan 2 şampiyonluk için bile ben bu seneyi mazur görebilirim. hele hele geçmişi de göze önüne alırsak hocanın kredisi bir sezondan çok daha fazladır zaten.

    gelgelelim benim için asıl soru işareti olan kısma; hocamız geldiğinden beri her transfer döneminde ''taraftar bize müsaade edecek'' ''bir bildiğimiz var'' ''bize güvensinler'' benzeri açıklamalar yapıyor ve 2.5 senenin ardından geldiğimiz noktada yine bir takım iskeleti yok, yine yeni baştan bir takım kurmak zorundayız...

    klopp liverpool ile sanıyorum ki 5. sezonunda şampiyon oldu ama -çok yakından takip etmedim- sanıyorum ki bu 5 yıl boyunca üzerşne koya koya geldi, kadrosunu şekillendirdi. biz ise 2.5 yıldır her transfer döneminde bir şeyleri sıfırdan inşa etmeye çalışıyoruz ki ben fatih terim gibi bir duayenin bunu yapmasını gerçekten anlayamıyorum. elbette ekonomik sıkıntıların da bunda payı yadsınamaz ancak bu süreçte de en azından 2 3 oyuncunun ilk 11'deki yeri garanti omalı ve onların üzerine eksikler tamamlanmalıydı. oysaki bizim kadromuzdan musera'yı çıkardığımızda ben şu oyuncular iskeletimizin parçası olacak diyemiyorum. luyindama ve marcao var sadece ancak o tandem de zaten yeni kuruldu ve dahası transfer bütçesi için de bozulacağı konuşuluyor ki bence çok büyük hata olur orayı bozmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın