resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 25751
    sanırım olağanüstü dominant karakteri sebebiyle kazandı mı tam kazanan, batırdı mı tam batıran arası olmayan hocamız.

    dolu dolu görev aldığı 10,5 dan 11 sezonda bizi tam 8 defa şampiyon yaptı. yazarken ne kadar kolay 8 tanecik şampiyonluk.

    neyse hadi bu küçük başarıları bir kenara koyup şampiyonluğu kaybettiğimiz yıllara bakarsak sadece 2002-03 yılında bjk ile son 4-5 haftaya kadar başa baş gidip ligi 2.bitirmiştik. arada başka takımlar olsa yine o sıralamada 5. ya 6. olurduk. ertesi yıl* da yarıştan kopunca istifa etti ve 2003-2004 yılında ligi 6. bitirdik. bu yıl yarıştan kopunca gelen 6. lık da beni hiç şaşırtmadı.

    dikkat ettiyseniz 28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçında son kalan şampiyonluk umudu da tükendikten sonra kalan maçlarda takım aslında mücadele de etti ama ayağında pranga var gibiydi. maçlarda takım üzerinde bir baskı, bir gerginlik olduğunu ben ekran başından hissettim. kaybedilen puanlardan sonra terim'in futbolculara neler dediğini bir düşünün anlarsınız ne demek istediğimi.

    milli takımda da tarihte ilk defa bizi avrupa futbol şampiyonasına götüren euro 1996 ve yine başka bir avrupa futbol şampiyonasında yarı final oynatarak euro 2008 destanlar yazan da kendisi, ancak 2010 fifa dünya kupası elemelerinde malta gibi takımlara puan kaybeden, bosna hersek'e geçilip gruptan çıkaramayan ve görece iyi bir kadroya sahip olduğumuz euro 2016'da yine hayal kırklığı yaratan da kendisi.

    hoca rüzgarı arkasına aldı mı çok fena bir winner, karşısında durmak imkansız. ama kontrolü kaybedince de çekilmez oluyor ve bunu takıma da yansıtıyor maalesef.

    bu sezon kısmen hakem hataları, kısmen de selçuk vb. sonradan oyuna aldığı adamcılık sevdası yüzünden olmadık puanlar kaybettik. şampiyonlar liginde ise real madrid ve psg'yi geçmek zaten büyük mucizeydi, elenmemiz maalesef normal sonuç.

    neyse bu sene bazında hocanın canı sağolsun. umarım gelecek sene yine yeni bir şampiyonluk ile bizleri sevindirmeye devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın