• 413
    eğer bu virüs yüzünden hastalanırsam ve kalıcı hasar kalırsa veya allah göstermesin bir yakınımı kaybedersem benzer sonuçlara maruz kalmış herkes için emsal olacak bir dava açacağım devlete. avrupa insan hakları mahkemesi bu tarz ihmallere taviz vermez.

    dünya sağlık örgütünün açıklaması net. evden çıkmayın!

    devlet bizzat kendisi evden çıkmayın diyor ama sonuna da ekliyor ; "mümkünse". evden çıkmadığı zaman kirasından faturalara, kredi kartlarından kredilerine kadar ödeyemeyecek veya ödeme güçlüğü çekecek olanlara yönelik de tedbir almıyor. ne benim dışarı çıkıp çalışmamam konusunda tedbir alıyorlar, ne de çıkmazsam yaşayacağım mağduriyet konusunda.

    avukat arkadaşlara açık çağrımdır, 1 senede trilyonluk adam olursunuz. devlet yeterli tedbirleri almıyor ve malesef sonuçlarına da katlanacak. hadi canım ya olur mu öyle şey diyenler olabilir. 1990'larda doğuda devlet kararıyla, terör sebebiyle köyleri boşaltılan köylüler trilyonluk adamlar şu an. onların davalarına bakan avukatların köşeyi döneli yıllar oldu. bu süreçte köylüleri de az kandırmadılar tabi. avrupa insan hakları mahkemesi karar verdi ve devlet 1 milyon tl ödediyse 700'ünü kendilerine aldılar 300'ünü köylüye verdiler. meblağ bir örnek sadece ama oranı anlamanız açısından verdim. daha yüksek meblağlarda da kararlar verildi ayrıca.

    tabi bu davadan işverenim de nasibini alacak. hele bir terslik olsun, kıçındaki donuna kadar alacağım patronun.

    inşallah ne ben bi zarar görürüm ne de bir yakınım ama elbet birileri bu davaları açacak. hepimiz burdayız, ölmez de sağ kalırsak göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın