• 293
    ülke dinamiklerini bilen herkes olayın vehametini tahmin ediyor ama plaza ortamında çalışıp masa başında iş yapan tipler virus uzmanı kesildi.

    çinli bilim insanlarında tutun belaruslu bilim insanlarına kadar hepsi aynı şeyleri söylüyor.
    korunma yöntemleri belli, virüsü kapmış insanların çok büyük kısmı hastalığı ayakta geçiriyor. asıl tehlike farklı hastalıkları olan bireyler ve 60+ yaş üstü insanlar için. bu grupta olmayan bizlerin dışarıya çıkmama nedeni hasta olmamak ve hastanelere yüklenmemek. sağlık sisteminin daha önemlisi sağlık çalışanlarının yüküne yük olmamak.
    kırın dizinizi oturun evinizde canınız sıkılsın bir şey olmaz.
    göreceğiniz üzere son derece basit birlikte yaşama ve dayanışma süreçleri bunlar.

    bu salgın hafife alınacak bir şey değil o nedenle evden çıkmayanlardanım ama felaket senaryosu çizenlerden bıktım.

    türkiye gibi cahil cühela tayfasının hakim olduğu sosyal medya ve aptallığın hakim olduğu ekşi sözlük gibi yerlerde her okuduğunuza inanmayın.
    bazı ruh hastası tipler insanlara asılsız ve yalan haber vermekten zevk alıyor.
    falanca ünlü öldü, falanca ilçede toplu ölümler var, falanca kişi ile konuştum hepimiz ölecekmişiz...
    öldü dedikleri ünlü kişinin akrabası çıkıyor yok öyle birşey diye açıklama yapıyor ısrarla hayır öldü gizliyorlar diyen manyak gördüm.
    lan ne istiyorsunuz ne ? derdiniz ne sizin hepimiz ölsek mutlu mu olacaksınız ?

    dünya zor bir dönemden geçiyor marifet toplumsal dayanışma göstermek ama insanlar birbirine destek olmak yerine "en kötü haberi ilk ben verdim" yarışına girmiş durumda resmen.

    kafası çalışan bilinçli insanları tenzih ediyorum ama okumuş, görmüş geçirmiş dediğim insanların bile saçma sapan haberleri yayıp toplum psikolojisinin için ettiğini gözlemliyorum.

    bu lanet şeyin bir an önce ilacı / tedavisi çıkmalı yoksa özellikle büyük şehirlerde insanlar virüs yüzünden olmasa bile söylentiler yüzünden birbirlerini yemeye başlayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın