• 219
    italya da şöyleydi böyleydi kısmından bağımsız 5 mart tarihli umre dönüşü olan insanlar serbestçe ülkemizde dolaştı. o saatten sonra izolasyon mümkün değil. kaldı ki en son gelen kyk yurtlarında kalan umre yapan insanların polislerle olan temasından corona bulaşmaması(polislere) imkanı yok. onlar da izole değiller. dolayısı ile yurt içi kaynaklı, yurt dışı kaynaklı gibi kavramlar kalmadı. yurt dışı kaynaklıları buluyoruz çünkü yukarıdaki bir arkadaş yazmış taramaları onlara yapıyoruz daha çok.

    önlemler alındı alınabildiği kadar. süreci kesinlikle kötü yönetmedik. verilerin doğruluğuna ya da yanlışlığına da takılmayın, panik çok daha zorlu bir süreci beraberinde getirebilirdi. sağlık bakanlığının önerilerine bahanesiz olarak uyum gösterin. sadece ve sadece doktorlardan gelen bilgilere güvenin. doktorum diye dolaşan tv deki şovmenleri ayırt etmeniz şart.

    asıl sınav bundan sonra başlıyor ve bu 2 haftalık süreç bize bu bilgiyi verecek. biz zaten milletçe temiziz, bana bir şey olmaz gibi düşüncelerle hareket etmeyin. çünkü hasta olabilirsiniz... enfeksiyon nedir, nasıl bulaşır, ne yapmalı/yapmamalı bilgisi sağlık personelinde dahi çok aşağı seviyelerde.

    unutmayın bu işin bilimini yapan insanlar telaş içerisindeler, kendilerini/hastalarını/yakınlarını korumak için inanın fazlaca mesai ve emek harcıyorlar. bilmem anlatabiliyor muyum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın