• 215
    maalesef gerekli önlemler alınmamıştır.

    bir an için tüm rivayetleri bir kenara bırakalım ve tek bir vakanın bile saklanmadığını ya da tespit edilememe gibi bir durumun olmadığını düşünelim. ne kadar şanslısın ki önünde sayısız örnek mevcut ve hazırlanabilmek için de yeterli zaman var. italya'nın sağlık sistemi ebesininkini tersten görmek üzereyken sen henüz tek bir vaka bile yaşamamışsın. peki ne yaptın bu durumda? hiçbir bok yapmadın. şu an önlem diye sıralanan şeylerin tamamı o gün yapılsaydı bugün 47 vakadan bahsedilmeyecekti belki de. 47 vaka sorun değil, devede kulak ama işte o 47 vakanın bu zamana kadar tems kurduğu insan sayısını bilmiyorsun. muhtemelen 2 3 gün içerisinde önce 3, ay sonuna kadar da 4 rakamlı hanelere çıkacak vaka sayısı. çünkü sen tedbir almak için geç kaldın ve çünkü senin halkın kara cahil. eğer bilinçli bir halkın olsa şu andaki uyarılar, tedbirler yeterli olur belki ama birileri çıkıyor, namazı camide kılacaz diye eylem yapıyor. umre'den dönen diğer kara cahil öğrenci yurtlarına ahır diyor, karantinayı kabul etmiyor.

    sen böyle cahil insanların keyfine bırakamazsın evden çıkmamayı da karantinayı da. virüsten, ekonomiden değil izlediğim sokak röportajlarının ardından bu halktan korkuyorum ben. ''hani nerede virüs, niye görmüyoz'' diyen de var ''bunlar yahudi oyunu'' diyen de. küfretmemek için kendimi zor tutuyorum.

    edit: tabii bu arada herkese test yapıldığını da kabul ediyorum bakın ki yapılmıyor aslında. çünkü herkese test yapacak hazırlığı da yapmadın sen en başta. ulan kolonya bulamadı marketlerde insanlar kolonya! vaka sayısı arttığında tıbbi cihazı, malzemeyi bulabiliriz umarım. bugün herkes güney kore'nin 31 numaralı vakasını konuşuyor. 68 yaşındaki bu kadın bir ihmal sonucu geç test ediliyor ve tek başına 1000'den fazla kişiye virüsün bulaşmasına neden oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın