• 216
    cem ''ben başka bir şeyden bahsediyorum'' dizdar. anlamadığım bu adamın neden izlendiği. yani ne diyeceğini bilmiyor munuz da bu herifi izliyorsunuz? ben size anlatayım ne diyeceğini.

    konu: x'in* çok beğenilmesi, herkes tarafından takdir görmesi.

    böyle bir durumda bu sıkıntılı arkadaşın vereceği 3 farklı tepki var.

    1. kendisi beğenmeyecek ve takdir etmeyecektir.

    örnek: falcao 2 gol atmıştır. goller karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda veya boş kaleye atılmıştır ancak nihayetinde goldür. cem dizdar bu olaya ''bu golleri ben de atarım. önüne geldi o da vurdu.'' gibi bir kafa yapısıyla değerlendirecektir. zaten konuyu 15 saniye konuşup sonrasında ''ülke sporu, altyapı, terminoloji'' gibi kelimelerle konuyu uzay boşluğuna çekecektir.

    2. ''ben farklı bir şeyden bahsediyorum.'' diye diye bambaşka örnekler vererek, olayı bambaşka yerlere çekerek olumsuzluklardan bahsedecek ve x'e asla hakkını vermeyecektir.

    örnek falcao 2 tane güzel gol atmıştır. cem dizdar bu sefer olaya ''futboldaki paralar, yabancı futbolcular ve türk futbolunda yabancı futbolcuların çokluğu'' olarak bakacak, ''neden ligimizde bu kadar yabancı oynuyor, 33 yaşında yabancı futbolcunun ligimizde ne işi var, bu adamın gol atmasının senin ülke sporuna nasıl bir katkısı olabilir?'' gibi sorularla konuyu dağıtacaktır.

    3. artık beğenmemesi absürt kaçacaksa ''şimdi bunu mu övelim, zaten onu yapması gerekiyor.'' gibi şeyler söyleyecektir.

    örnek: artık beğenmemesi absürt kaçacaktır ancak o da cem dizdar sonuçta ve tabii ki hakkını veremeyeceği için '''bakkal bana çikolata uzattı.' diye bakkal övmüyoruz ancak falcao gol attı diye falcao'yu övüyoruz. bu adam golcü değil mi? gol atması için o kadar para almıyor mu? bir zahmet koca falcao'yu da gol attı diye övmeyelim.'' diyecektir.

    alın size cem dizdar. bundan sonra boşuna izlemeyin. cem dizdar'ın herhangi bir konudaki fikrini merak ediyorsanız* verdiğim örnekleri ilgili olayla değiştirerek hemen evde kendi imkanlarınızla bir cem dizdar oluşturabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın