aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 176
    bu yazdığım entry'i essgi ile konu hakkında tartışırken yazdıklarımdan alıntı yapıyorum.

    bence yapılması gereken çok kolay birşey var. insanların kişiliklerini, siyasi görüşünü kimsenin değiştirmeye hakkı yoktur ve kimsenin buna kalkışacağı da yoktur zaten. reis olmuş, abi olmuş ne olmuşsa olmuş. ama burada tek bir nokta var; galatasaray.

    yazdığım rakamlar kafadan sallama rakamlardır. diyelim ki eski açıkta 5 bin kişi var. 5 bin ultraslan. kapalı üst ve altta 1 ultraslan, yeni açıkta 1 ultraslan. son zamanlarda marşlar söylenmeye başladığında sadece eskiaçığın sesi çıkıyor diyoruz. asıl düzelmesi gereken olay bu. tüm amigolar (reis demiyorum) genel olarak eskiaçıkta toplanınca sanki tüm olay oradaymış gibi oluyor. yeni açık eski açığa sesini duyurmaya çalışıyor fakat nafile. eskiaçıktan baktığınızda yeni açığın sadece sol tarafı bağırıyor " eski açık sarı desene " ve ya başka birşey. ama ultraslanın duyduğu yok. yani aralarında bağlantı yok. e hani birlik beraberlik olacaktı. asıl konu bu değil mi?

    madem birlik diye bağırıyorsunuz almayın kardeşim 5 bin kişiyi eskiaçığa. eskide 2 kapalıda 1 yenide 1 numaralıda 1 bin kişiyi sal. hepsinin başına amigolardan koy. o bin kişi bak nasıl ateşleyecek tüm tribünü. ama zorla değil, bağırarak vurarak değil.

    teknoloji manyağı olduk artık. ver hepsinin eline telsiz, telefon, telgraf vs vs ne söylenecekse haberleşsin hepsi. eski nevizade söylerken yeni üçlü çekmesin numaralı sen varya sen söylemesin. bu şekilde ne baskı kurulur rakım takıma ne de izleyen zevk alır.

    kimse kusara bakmasın ben son zamanlarda gram zevk almıyorum tribünü izlerken. tek beğendiğim nokta maç başlamadan önce atkı flama olayı. ondan sonra belediye maçına bile saydır fenere küfürü saydır.

    belediye maçıdır tek günlük izleyicidir diyorsunuz ama o marşı başlatan tek günlük seyirci değil "reisler" onların izni olmadan bir bok başlayamayacağını biliyoruz. örnek veriyorum bir gün davulun yanından geçerken aa ben davulcuyum çalsam mı diye espirisine bir soru sormuş, dayak yemekten beter olmuştum. bu adamlar ne yazık ki maç girişinde karaborsayı satmaya çalışan adamlarla benzer insanlardı birde.

    demem o ki madem bir birlik istiyorsunuz o birlik sadece "eskiaçık"ta olmaz. olamaz. o zaman kendi cumhuriyetinizi kurmaya çalışırsınız. tıpkı o diğerleri gibi. bunu yapmayalım. birlik olacaksa tüm stad birlik olsun. onun adı da ultraslan olsun eyvallah.

    birde forma giyin be "abiler" görelim üzerinizde şu parçalıyı. atın ceketleri beyaz şapkaları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın