resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 3193
    madem konu şirket yönetimine geldi. ben de şirket yönetimi üzerinden biraz bir şeyler karalayayım.

    şimdi bir şirkette ceosunuz. batmak üzere olan rakibinizin ceosu sizin şirkete ölümcül bir iftira atıyor. atıyorum onların ürettiği arabada mekanik bir arıza var binmeyin öleceksiniz gibi. ya da onların ürettiği besinde şu şu maddeler var. yemeyin kanser olursunuz gibi. aman efendim biz de sizin şirkete o ifadeleri kullansak hoşunuza gider mi diyorsunuz.

    arge bölümünüzdeki her fikir daha patenti alınmadan basına sızıyor ve rakiplerinizle patent mücadelesi vermek zorunda kalıyorsunuz.

    şirketinize sektörde her türlü dışlama yapılıyor, bu konu hakkında hiç bir şekilde kulis yapmıyor şirketinizin yalnızlaşması ile ilgilenmiyorsunuz. sürekli şirketin resmi hesaplarında kendinizi, kendi fotoğraflarınızı ön plana çıkartmaya çalışıyorsunuz.

    şirketinizde hiyerarşi diye bir şey kalmamış. planlama müdürünün bilmediği şeyleri bile sizin gazeteci arkadaşınız biliyor. hatta bazen size gelen taleplere o gazeteci arkadaşınıza yaşanmayan bir diyalog yaşanmış gibi haber yaptırarak cevap veriyorsunuz.

    şimdi soruyorum. bu doğru bir şirket yönetme şekli mi? geçen sene ocak ayına forvetsiz girmiştik. 6 aydır forvetsiz olan takım 25.01.2019 tarihi itibari ile de hala forvetsizdi. hoca o gün de istifa etmeyi düşündüm ama taraftara verdiğim bir söz vardı dedi. sekidika’yı daha kasımda sızdırdılar. oyuncu fesih hakkı elde edip dik durmasa fenerbahçe’ye kaptıracaktık. o zaman da helal olsun başkan mı diyecektiniz? yoksa ikinci ligden bile topçu alamıyor diye linç mi edecektiniz?

    taraftar olarak en büyük sıkıntımız çabuk unutuyoruz. mustafa başkam basın konusunda yanlış. ilk geldiği zaman da 2 aydır evime gidemedim. kaynanam 1 aydır bizdeymiş haberim yok diye açıklama yaptı. dursun’u da takıbdığı düşmanca tutumla ibra ettirdi. o gün kazansever ve bir kaç yazar daha dile getirdi bu durumu. galatadaray başkanı yanlış strateji izliyor dediler ve ofsaytlandılar.

    o gün başkanı destekliyoruz ama tutumu yanlış, gs başkanı böyle demeçler vermemeli, kaynanam 1 aydır bizdeymiş haberim yok falan bunlar yakışmıyor dedik. başkan zaman içinde bu tür açıklamaları bıraktı. bu sefer kulübün resmi twitter hesabı bir pr aracı gibi kullanılmaya başlandı. burada bunu kim diile getirse liseci yaftasıyla dışlandı.

    her şeyi geçtim dün basın toplantısında genel kurul iradesi dedi. ya o genel kurul iradesi ibra etmedi başkanı. işine gelmeyince mahkemeye verdiği genel kurul iradesine sırf hocayı eleştirmek için saygı duyuyor mu oldu? başkanı lisecilere karşı her zaman destekledim, yine dedteklerim. ama o toplantıda genel kurul iradesi diye cümle kurmamalıydı. şimdi onu ilk genel kurulda bu sözleri ve ibrayı mahkemeye taşıması üzerinden vuracaklar. bu mu çok zekice konuşulan toplantı?

    sen galatasaray’ı en fazla hakkı yenen dönemde bile doğru düzgün savunamadın. seni yarım sezon forvetsiz yarım sezon orta sahasız şampiyon yapıp o koltukta kalmanı sağlayan hocana gelince mi ateş çıktı gözlerinden?

    daha önce de dedim. başkan arda konusunda haklı. ama konu arda değil. konu 2 yıldır süregelen bu iletişim amatörlüğü. galatasaray’ın mali bilançosunu bir yöneticinin şahsi twitter hesabından açıklamasının izahı yok. galatasaray ilkelerine aykırı bir durum. başkan bu sıkıntıları, iletişim amatörlüğünü çözmek zorunda. ama çözmek için önce ortada bir iletişim sıkıntısı olduğunu kabul etmesi gerekiyor. adam çıktı toplantıda köstebek mi? ne var bunda dedi. ya bugün köstebek konusunda buraya yazamadığım çok daha vahim iddialar var. sen çıkıp ne var bunda dersen alttaki 3 kuruşa çalışan personelin 2 kuruş para için neler sızdırır dışarı. bunun da mı hesabını yapmıyorsun.

    tekrar ediyorum. 1. dünya savaşı nasıl avusturya-macaristan veliahtı franz ferdinand ve karısının bir sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesi nedeniyle çıkmadıysa bu kriz de arda yüzünden çıkmadı. arda gözüken sebep.
App Store'dan indirin Google Play'den alın