resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 3114
    fatih terim ile arasında geçen mevzu, arda turan özelinde yorumlanamayacak galatasaray başkanı. fatih terim (bkz: 23 ocak 2020 galatasaray çaykur rizespor maçı) sonrası basın toplantısında ne dedi önce ona bir bakmak lazım. kabaca şunları söyledi; "arda konusunda ben hep aynı yerdeyim, gelmesini istiyordum hala istiyorum. başkan ve 2 yönetici arkadaşla yaptığımız toplantıda arda'yı istemediklerini söylediler. bu bir fikir ayrılığı mıdır? evet fikir ayrılığıdır. ben sürecin olmayacaksa bile doğru yönetilmesi taraftarıyım dedim ve toplantıdan ayrıldım. daha eve varmadan bir gazeteciye haber uçurulmuş sonra diğer gazetecilere bilgi verilmiş. dedi fatih terim.

    mustafa cengiz başkan her ortamda arda konusunda hoca ile hiç konuşmadık, hocanın da arda gelsin gibi bir talebi yok diye açıklama yapmıyor mu her yerde? fatih terim, kendisi adına yanlış yorum yapılmasına ve bunun basın yoluyla yapılmasına kızmış olamaz mı? adam benim arkamdan iş çevirmeyin demekte haksız mı? benim şahsen kendisini destekleme sebebim hoca ile uyumlu çalıştığını ve hocayı huzurlu bir ortamda çalışmasına olanak sağladığını düşünmemdir. ne 2 sene sportif başarının getirisi ile açıklanan kâr, ne lisecilerle olan savaşı desteğim için sebep değil.

    fatih terim'i bana göre 6 ay, sevdiğim başka arkadaşlarımın söylemiyle 1,5 sene (onlar falcao transferinin de hoca talebiyle olmadığını düşünüyorlar) forvetsiz bırakan, hocanın haftalarca ceza almasına sebep olacak ortamı hazırlayan, kulübün hakkını tam manasıyla savunamadıkları için hocayı kısır bir kavganın içine atan ve uzun süre yalnız bırakan yönetimi başka türlü destekleyemem çünkü.

    bu arada arda turan'ı ben de zerre istemiyorum ve istememe konusunda başkana katılıyorum. fakat ben bunun hocanın arkasından dolaşarak ve hocanın da talebi buymuş gibi lanse edilmesine karşıyım. çık televizyona galatasaray başkanına yakışır şekide; "arkadaşlar fatih terim hocam arda'yı istedi - istiyor ama bu konuda bizim yönetim olarak çekincelerimiz var. arda bizim camiamızdan çıkan bir kardeşimizdir. bize para kazandırarak giden bu kardeşimiz ile ilerleyen zamanlarda elbette öyle veya böyle bir şekilde yolumuz kesişecektir ama şu süreçte futbolcu olarak kendisi ile yönetim kurulu kararı ile ilgilenmiyoruz. kalan futbol hayatında başarılar diliyorum." diye bir açıklama yap ve süreci sonlandır. bunu yapmak bu kadar zor mu allah aşkına?
App Store'dan indirin Google Play'den alın