• 23087
    27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçı özelinde isim isim bakarsak eğer:

    1 - muslera - olmasa zaten 1-0 değil 3-4 yemiştik. göz var izan var, bunu görmemek aptallıktır.

    2 - mariano - futbol onu bırakmış. geçen sene bile nispeten idare ediyordu ama bu sezon ileri çıkıp bırakın çizgiye inmeyi ceza sahası çevresine bile yaklaşmadan yaya doğru saçma sapan ortalar yapmakta, bunun da nedeni geri dönemeyeceğini düşünmesi. ama bunu yaptığında da geri dönemiyor zaten. 33 yaşında ispanya'da sevilla'da falan oynamış bir oyuncunun oyun zekası olarak bu kadar geri olabilmesini ben kabul edemiyorum. yediğimiz golde orta sahaya yakın bir yerlerde (merkezde) ne yaptığı belli olmayan hareketler yaparken top caner'e geldiğinde "anaa orası benim yerimdi bak tüh ya" tepkisi vermediyse ben daha hiç bir şey bilmiyorum. ve en acısı bizim bu adam için martin linnes'i tribüne çıkartmamız. buradaki yanlış kararı benim aklım da vicdanım da almıyor. devre arası gönderilmeli, yerine transfer yapılamıyor ise linnes acil şekilde takıma monte edilmeli. tabi linnes'in maç kondisyonunun içine nasıl ettik burası da var ama, neyse.

    3 - luyindama - muslera için söylediklerim onun için de geçerli. evet hata yapıyor ama bu hataların çoğu beklerin dönüşlerde sıkıntı yaşaması üzerine savunma bloğunun tamamen rakibin geldiği yere doğru kayması ve sürekli arkaya adam kaçırmamak için adam mı alan mı savunması yapacaklarını şaşırmasından kaynaklı. bir de top çıkarmaları (en azından nzonzi'ye kadar) kendisi yapmalı, bu insiyatifi alıp mariano'ya dönmemeli topu, zaten geri kendisine geliyor bu sefer de rakip bastığı için marcao'ya dönüyor ve sonuç top kaybı. bu kısır döngüden çıkabilmek için kendisi savunmadan çıkacak toplarda daha fazla kullanılmalı bence.

    4 - marcao - luyindama için söylediğim beklerden kaynaklı hataların yanı sıra özgüven yüksekliğinden yaptığı hatalar da açıklanabilir gibi değil. ancak yaşı daha genç, kendisine "bir stopere göre ayağının iyi olduğu" mesajı net bir şekilde verilmeli. yoksa topla oynama görevi kendisi yerine luyindama'nın olmalı.

    5 - nagatomo - savunmada yine bir nebze iyi. hücumda sıfır ama. geçtiğimiz bir entry'de yazmıştım, orta başarı oranı %6.25. hücumda bir şey beklenmeyecekse kendisinden devam edilebilir. ama bizim oynamaya çalıştığımız sistem hücum katkısının daha üst düzey olmasını da bekliyor bek pozisyonlarının, bu yüzden devre arası gitmesi gerekengillerden.

    6 - nzonzi - işini net yapanlardan. kendisinden bekleneni sıkıntısız yapıyor. ama önündeki ikilinin desteği önemli kendisi için bu belli oldu. "nasıl olsa steven var" diyip öndeki ikili savunma görevlerini ihmal ederse nzonzi bu sefer stoperlerin arasından çıkamıyor. buna da çözüm seri'nin kesinlikle ve kesinlikle sahada olması. yani 1-2 pas hatası yaptı diye nzonzi'yi rahatlatan seri'den bu kadar kolay vazgeçmemişizdir herhalde o kadar da uzun boylu değildir.

    7 - lemina - evet iyi, ancak halen beklenen lemina değil. büyük olasılıkla sezon başı kampı almaması ve çok geç gelmesi nedeniyle takımla uyumundan kaynaklı. arada bir de sakatlığı oldu ki şanssızlığı bence bu. ama düzeldiğinde ideal kadroda nzonzi ve seri ile birlikte yer alması takıma olumlu anlamda ciddi katkı sağlayacaktır oyunun hücum yönünde.

    8 - 10 numarayı giyen faslı - ben daha bir şey yazmıyorum hakkında.

    9 - feghouli - dün biraz daha derli toplu bir görüntü verdi. belki kesik yemesi "forma gidiyor" korkusunu getirdi beraberinde, belki de bir hafta da olsa dinlenmesi yardımcı oldu ama daha derli topluydu. bu demek değil ki oynamalı, hayır. oyundan çok erken düştü doğal olarak, ilk 45 tamam ama emre mor daha erken dahil olmalıydı oyuna.

    10 - babel - o fiyasko 4 maçtan ve sivas maçında attığı golden yaptığı hareketten sonra ders almış olmalı ki artık bencil oynamayı kesmiş bir görüntüsü var. böyle devam edecekse olabilir ama yarın öbür gün aynı şeylere devam ederse onunla da olmayacak belli.

    11 - andone - elimizde böyle bir imkan varsa eğer bugünden bonservisi için görüşmeler yapmamız gerekli. çok hareketli ve tam bizim şablonumuza uyan bir oyuncu. kalması gerçekten fark yaratır ama zannetmiyorum ki kulübü bizim verebileceğimiz bir bedelle bonservisi ile kalmasına izin versin. elimizden geldiğince kullanmalıyız, kendisinin içinde olduğu her top rakip kalede pozisyona dönüşme tehlikesinde. bu maç özelinde de en çok çabalayan oyunculardan birisiydi.

    12 - seri - ideal orta saha kurgusunda hem nzonzi'yi savunma görevlerinde rahatlatmak hem de lemina'ya çıkışlarda yardımcı olmak için kullanılmalı. yaptığı 1-2 pas hatası yüzünden bu adamı kesip her maçta 4-5 pas hatası yapan, adam kovalamayan, sahada yürüyen bir faslıyı kullanmamız oynamak istediğimiz futbola ihanet.

    13 - emre mor - oyuna girdikten sonra hücumda bir şeyler yapmamızın nedenidir kendisi. evet top kaybediyor ama o kaybettiği topların yarın birini ikisini isabetli kullandığında maç kazandırır. sürati ve tekniği zaten olağanüstü.

    14 - adem büyük - bu maçta da yedekten gelince yine bir fark yarattı. ilk isabetli şutumuz 81'de kendisinden geldi bu maçta. ceza sahası içinde çok iş yapıyor, en azından vazgeçmiyor ve hırslı ki bize de şu anda bu lazım zaten.

    fatih terim - maça başladığı kadro yanlıştı. mariano yerine şener, belhanda yerine seri olmalıydı. daha farklı bir maç izleyebilirdik böyle olsa. kendisi de hatayı kabul ediyor, suçu alıyor üzerine zaten tamam ama yarın öbür gün mesela rize maçında farklı bir kadro gördüğümüzde yine başarısız olduğumuzda bu kadroya dönecek, yine belhanda'ya mariano'ya bakacak. oysa ki transfer döneminde mariano - belhanda - nagatomo'nun yetersiz olduğu, kanatlarda süratli oyuncu eksikliğini defalarca söyledik. sorunumuzun forvet hattı ile topu buluşturmak olduğunu da defalarca söyledik. halen aynı şekilde devam ediyoruz. yani öyle bir durumdayız ki takımın başında kendisi olmasa "şu kadroya terim gelse adam eder şampiyon yapar" derdik. cidden de öyle. artık kendisi gelmeli, kendisine gelmeli. gereken bölgelerdeki kangren takımın tamamına sirayet etmeden gerekli neşteri vurmalı ki böyle bir cerrahtır kendisi daha önce görmüştük. sistem de değişecek, anlayış da değişecek, oyuncular da değişecek hocam başka bir çıkışın şu andaki durumdan maalesef yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın