• 88
    galatasaray'ın 19/20 sezonunu kurtarabilecek diziliştir. ben 4'lü savunma taraftarıyım. ancak 4'lü savunma oynamak bir hücum planı ister. ancak bizim hiçbir planımız yok. bizim en büyük sorunumuz planlı bir şekilde hücum edememek. bu plansızlığı ancak ve ancak baskıyla çözebiliriz. bu nedenle de 3-4-3 dizilişi bence en makul diziliş bizim için. kaldı ki kadromuzdaki oyuncularla bu dizilişi oynamamız oldukça mümkün. şöyle ki:

    muslera

    luyindama - donk - marcao

    lemina - nzonzi - seri - ömer

    andone - falcao - babel

    ileri hatta falcao haricindeki oyuncularda değişiklik yapılabilir. ama ben bu 3'lünün, özellikle içeride anadolu takımlarına karşı, forvet özellikli oyuncularda kurulması gerektiğini düşünüyorum. lemina ve ömer kanat oynayabilen oyuncular. orta saha yardımları da olacaktır.

    çok sıkışırsak nzonzi'yi donk'un yerine çekip belhanda'yı ya da taylan'ı ortada değerlendirebiliriz. çok gerekirse mariano ve nagatomo da kanatlarda kullanılabilir. hücumda zaten emre, soso ve jimmy üçlüsü her şekilde bu dizilişte oynayabilir.

    dediğim gibi plansızlık içinde, özellikle iç saha maçlarında, böyle agresif bir dizilişle en azından ceza sahasına daha fazla oyuncu sokabilme ve rakibi hataya zorlama şansımız olur. çünkü babel fırsatçı bir adam. andone de çok hareketli. falcao zaten malumunuz. burada amaç topu olabildiğince hızlı şekilde, eveleyip gevelemeden rakip sahaya götürmek. baskıyı orada kurmak.

    bu dizilişi mutlaka denemeli bence hoca. ne kaybederiz ki? zaten kötü oynuyoruz. daha kötü oynama şansımız düşük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın