• 95
    basında çıkan son haberlere göre, bizim anlaşmamız gereği nasıl işlediği hala muallakta olan kural.

    daha önce bu başlığa yazdığım entry'de "yaz dönemini ekside bitirsek dahi ocak ayında futbolcu satıp açığı kapatabilir miyiz?" şeklinde sormuştum. bu konuyla ilgili birçok yazar arkadaşımızdan mesaj aldım lakin herkes farklı farklı bilgilere sahipti. en son bir yazar arkadaşımız "kural sezonluk bazda işliyor, bundan eminim, çok defa haberini yaptım" şeklinde bir mesaj attı.

    kulüpten 13 haziran 2018 çarşamba günü saat 20:10'da şu açıklama yapılmış:

    https://www.galatasaray.org/...irma-anlasmasi/39821

    bu açıklamada geçen: "şirketimiz, bu anlaşma süresince, uefa a listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. bu sınırlama, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda 2021/22 sezonunda kaldırılacaktır. halihazırda uefa 2017/18 a listesinde yer alan oyuncular ile, sözleşmesi bitmiş ve serbest oyuncular ile imzalanacak sözleşmeler bu sınırlama kapsamında değildir." ifadesi var.

    bu açıklamada altını çizmek istediğim nokta; "sezon bazında" ifadesi. sezon bazında denildiği zaman bu sadece yaz transfer dönemini kapsamaz, ocak transfer dönemini de kapsar. 31 ağustos'da sezon bitmiyor ki, o tarihte artıda olma şartı olsun.

    ancak son zamanlarda basında çıkan haberlere göre, şu an ekside olduğumuz ve bu eksiği 31 ağustos'a kadar artıya çeviremediğimiz durumda, bu açığa neden olan christian luyindama'yı uefa listesine yazamayacakmışız. hatta aynı durumun olası falcao transferi durumunda onun için de geçerli olduğu* söyleniyor.

    neye dayanarak bu haberleri yapıyorlar anlamış değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın