• 21780
    açılın yine ben geldim*.

    önümüzdeki sezona da 4-3-3 ile gireceğini düşündüren takımımdır. ama bu sefer sanırım 3 merkez ile oynayacağız. diagne ve kostas gidecek, yerlerine yine yabancı bir forvet gelecek gibi duruyor. emre mor ve henry de kiralanırsa takım kanat çılgını oluyor. burada muhtemelen babel, diğer gelecek forvetin durumuna göre, ilerde tek forvet olarak düşünülüyor olabilir.

    belhanda ve feghouli'nin kalıp kalmayacaklarının da kesinleşmesi lazım. feghouli'nin kalacağını düşünüyorum. eğer bahsedildiği gibi banega da alınırsa belhanda konusu soru işareti olabilir.

    ama belhanda kalacaksa ve banega da gelecekse, seri'yi de aldık dersek, orta saha 3 tane merkez oyuncusuyla oynanacak gibi görünüyor. burada topla ilişkisi iyi olan ancak fiziksel sertliği ve oyuncuların boyu konusunda geride kalabiliriz. zira seri, herkesin beklediği gibi ndiaye tarzı bir oyuncu değil. oyunu daha çok oynamaya yönelik bir oyuncu. banega ve belhanda zaten malumunuz.

    kanatlarda da babel/henry ve feghouli/emre mor olunca orta sahanın sertliği iyice kırılıyor. bu nedenle seri ve banega gelirse ben belhanda'nın gideceğini düşünüyorum. ancak belhanda gitmezse de banega gelmez gibi görünüyor.

    her ihtimalde ilk 11'e yerli oyuncu koyamayacak gibi görünüyoruz. bu nedenle kulübeye 1 tane yerli stoper, 1 tane de yerli orta saha koymamız gerekiyor. ben terim'i tanıyorsam o yerli stoper semih olur. orta saha ise mehmet topal olabilir. ister miyim? ikisini de istemem. ama ortada mali gerçekler de var.

    mariano, linnes ve yuto'nun durumları da önemli. bunlardan en az 1 tanesinin gideceğini düşünüyorum. herkes linnes'in kalmasını beklerken ben linnes'in gitme ihtimalini daha yüksek görüyorum.

    şöyle bir kadro yapılanması düşünülebilir:

    muslera
    mariano (linnes)
    luyindama
    marcao
    yuto
    seri
    banega (ön libero)
    belhanda (banega)
    henry
    feghouli
    babel

    okan kocuk
    semih kaya
    şener
    emre taşdemir
    selçuk
    mehmet topal
    emre akbaba (sakat)
    henry (babel)
    jimmy durmaz
    emre mor
    adem büyük

    dışarda kalan yabancımız da donk olacak muhtemelen. zira donk pek çok mevkiyi yedekleyen bir oyuncu. yaşı 32 olsa ve kadroya alınmasa bile kendisine çok iyi bakıyor. ne zaman görev verseniz çıkar oynar.

    mehmet topal da donk gibi bir oyuncu aslında. o da stoper ve ön liberoyu yedekleyebiliyor. dediğim gibi, kendisini istemem. ama 1+1 ve makul yıllık maaşla da zinhar hayır demem.

    şimdi bu durumda bile hala daha diğer forvet oyuncusu açıkta kalıyor. bunun çözülmesi için bir kaç yok var:

    - belhanda gidecek ya da banega gelmeyecek ve bir yerli orta saha alacağız.

    - sağ beki şener'e bırakacağız, mariano'yu satıp linnes'i ktribünde değerlendireceğiz.

    - henry gelmeyecek ya da feghouli gidecek.

    - yerli sol bek bulacağız.

    - yerli forvet alacağız.

    şöyle bir bakınca son 2'si pek mümkün görünmüyor. bu kalibrede oyuncular yok. belki cenk tosun, o kadar. sağ bekin tek başına şener'e teslim edilmesi ve yedekte linnes'in tutulamaması da makul görünmüyor.

    o zaman 2 seçenek kalıyor:

    1) henry gelmeyecek ya da feghouli gidecek
    2) banega gelmeyecek ya da belhanda gidecek

    bu iki seçenekten ikincisi de çok makul durmuyor. zira ilk 11'e kafadan yazabileceğimiz seviyede bir orta saha oyuncusu yok. risk alınıp irfan can ya da okay yokuşlu denenebilir belki. ama bana göre bu ihtimal düşük. iki oyuncu için de fahiş fiyatlar isteyeceklerdir. okay belki kiralık olarak mümkün olabilir ama kendisi de çok çok matah bir oyuncu değil. belki önünde belhanda ve seri ile faydalı olabilir, ona bir şey diyemem.

    elimizde tek seçenek kaldı böylece. ben feghouli'nin gideceğini de zannetmiyorum. ama giderse de büyük sürpriz olmaz. ama terim'in feghouli'yi gönderip emre mor ve jimmy durmaz ile orayı götürmek isteyeceğini düşünmüyorum. bu yüzden bence henry gelmeyecek gibi görünüyor.

    diğer taraftan baktığınızda bu takımın, bana göre, en önemli sorunu kocaman bir şekilde ortada duruyor: bu takımın penaltı ve frikik atacak oyuncusu yok. bence bu çok önemli. tamam, belhanda kornerler ve ceza sahasına kesilen serbest vuruşlarda yeterli. ama kaleye doğrudan yapılacak vuruşlar ve penaltılarda yok. bu eksik biraz olsun banega ile kapatılabilir. zira kendisi fena frikik kullanmayan ve penaltı da atabilen bir oyuncu. ama bu durumda yine yabancı sınırına takılıyoruz.

    umarım bu konularda ciddi planlamalar yapılıyordur. zira bir yerlerden mutlaka eksik vermek zorunda kalacağız gibi duruyor. hele seneye yabancı sınırı geldiğinde, ki bence kaçarı yok, daha da sıkıntı çekeceğimiz aşikar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın