• 360
    28. hafta bitti.

    şimdi önce sportif olarak masumane şekilde bundan sonrasını değerlendireceğim.

    haftalardır 28. haftayı işaret edip, bu hafta sonunda puan farkı tek maça düşmüşse(en fazla 3) galatasaray oradan şampiyonluğu alır hesabı yapıyorduk. çünkü 33. haftada evimizde başakşehir'le yapıyoruz.

    tabii sonra iş hemen her hafta ibfk denilen torpilli ve ne amaçla var olduğu belli olmayan(!) kulübün ittirilmesi, tff ve hakemler eliyle maçları rahat rahat kazandığı bir ortama dönünce hesabı da güncellemek zorunda kaldık.

    yine işaret ettiğimiz yer 28. haftaydı ama bu kez en fazla 4-5 puanlık(1 yenilgi ve 1 beraberlik) bir farkın oluşması hesabı üzerinde durduk ve dedik ki "biz nasıl olsa kadıköy'ü de geçmiş olacağız ve yapmamız gereken bir 6'da 6 kalacak. bunlar da bizim maç hariç en az bir maçta daha puan kaybedecekler"

    28. hafta öncesinde bize "bjk-ibfk maçı berabere bitecek ve siz derbiyi kazanacaksınız" deselerdi sanırım herkes güle oynaya kabul ederdi. kadıköy serisinden bağımsız baktığınızda da durum şu ankinden çok da farksız olmayacaktı. puan farkı 4'e düşecek ve biz yine ibfk'nın 1 beraberlik almasını bekleyecektik.

    işte şu anda tam da bu noktadayız. biz sırasıyla kayseri, konya(d), beşiktaş, rize(d), ibfk, sivas(d) maçlarını kazanacağız, rakibimiz de bir beraberlik alacak.

    (bkz: 6'da 6/#2651768)

    buna gönülden inanıyorum. her maçı final olarak oynamayı bilen ve bu sürecin benzerini daha geçtiğimiz sezon(2017-2018) yaşayıp şampiyonluğu almış bir camiayız.

    maç maç gidip, gerekeni yapacağız.

    (bkz: hedef 22)

    (bkz: kon2antra2yon)

    sen şampiyon olacaksın!

    -------------------------------------------------------

    şimdi biraz da diğer tarafları konuşalım.

    2018-2019 sezonu fenerbahçe tarihinin en kötü sezonu olarak tarihteki yerini aldı. 28. hafta bittiğinde 14. sırada ve küme düşme potasının yalnızca 5 puan üzerinde kalan ülkenin en büyük 2. takımını düşünün. ve o 5 puanlık fark da 1'i ilk yarıda 1'i 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçında olmak üzere galatasaray'dan gasp edilen 2 puan ve yine başka takımlardan (ç)alınan puanlarla oluşan fark. yoksa şu anda ateş hattının içinde olacak bir kulüptüler.

    ali koç yepyeni bir vizyonla 20 yıllık aziz yıldırım diktasını yıkmış ve yeni umutlar aşılamışken, küme düşme mücadelesi vermek ve efsane yapmaya çalıştıkları ersun yanal'la da 20 yıllık kadıköy'de yenilmeme serisinin bu sezon bitmesi birilerinin koltuğunun sallanması demek olacaktı.

    bu açıdan bakıldığında böyle berbat bir sezonda ellerindeki tek oyuncağın da, camianın emziğinin de ellerinden alınması 20 milyon taraftarıyla ülkenin en büyük 2. takımının taraftarının isyan etmesine ve bir şeyleri sorgulamasına sebep olacaktı. zaten mutsuzken iyiden iyiye mutsuz olacaklardı.

    fenerbahçe bu saatten sonra küme düşmez zaten, galatasaray ve beşiktaş'a karşı hem içeride hem dışarıda kaybetmeyip derbilerdeki istatisklerini de geliştirerek hiç olan sezonda avuntularını yaşayıp kutlama yapabilirler.

    beşiktaş ise sezon başından bu yana bir iyi bir kötü futbolu, bir kopan bir yarışa tutunan haliyle değişik bir sezon geçiriyor. 2 sene üst üste şampiyonluktan sonra 2017-2018'de 4. lük ve 2018-2019'da şampiyonluk şansının azalması ile 28. hafta itibariyle 2. olma ve şampiyonlar ligi iddiasına tutunmaya çalışıyor.

    teknik direktörü şenol güneş aylar süren dedikodulardan sonra, milli takımla anlaştı ve sezon sonuna kadar da beşiktaş'la devam edecek.

    bu rahatlıkla da toplayacağından daha yüksek puan ortalaması yakalayıp dibimize yanaştılar. yüksek ihtimalle ligi 3. sırada tamamlayacaklar. devre arasında burak yılmaz'ın gelişi ve mevcut formuyla 2019-2020 sezonuna umutlarını yaz döneminde yeni hoca ve takıma taşıyacaklardır.

    eğer şenol güneş'in diyeti olarak 2. yapılıp şampiyonlar ligi'ne gönderilmeye çalışılacaksa ki aslında adım adım oraya doğru bir yol izlendiği hissine artık insanlar kapılmaya başladı, kararı verenler çoktan verdi biz figüranlık yapıyoruz.(!)

    gelelim istanbul başakşehir futbol kulübüne, topladığı antipatiyle belki de iktidara 31 mart 2019 yerel seçimlerinde istanbul büyükşehir belediye başkanlığını kaybettiren ucube kulübe...

    2018-2019 sezonunda hem ittirilip, kollanarak hem de bizim puanlarımız çalınarak araya puan farkını yerleştirdiler. o rahatlıkla maçlara çıkıp hakem destekleriyle de haftalardır liderler.

    ve her şey şu ana kadar geldiği gibi devam ederse 2018-2019 sezonu'nda şampiyonluğu galatasaray'dan alıp kendilerine verecekler.

    30 milyon galatasaraylıyı mutsuz edip, elimizdeki şampiyonluğu gözümüzün içine baka baka bunlara verecekler.

    sebep ne?

    artık türk futbolunu yeniden dizayn etmek mi dersiniz? intikam duygularıyla güç gösterisi yapmak mı dersiniz, yabancı sermayeye satıp para kazanmak mı dersiniz? bilemiyorum. şurada biraz bahsetmiştim abartılı komplo teorimle,

    (bkz: futbola dair komplo teorileri/#2634962)

    ama şampiyon olurlarsa bundan sonra türkiye'de futboldan bahsetmenin ve türkiye'de futbolu takip etmenin bir önemi olmadığını düşünmeye başlayacak milyonlarca mutsuz insan olacak. galatasaray'ı hayatındaki her şeyin önüne koyan insanlar var.

    futbol kitlelerin afyonu ve siz bu afyonu aldığınız zaman insanlar başka şeyleri(ekonomi, işsizlik, geçim sıkıntısı) de sorgulayacaklar. bunun iktidar sahiplerine ne gibi bir faydası olacak? takdir kamuoyunun.

    kaldı ki futbol ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan galatasaray taraftarının bein sports üyeliklerini iptal ediyoruz kampanyası gibi pek çok tepkiyi sezon içinde verdiği ve çoğunun da taahhütlerinin bitmesi için sezon sonunu beklediğini biliyoruz.

    kalan 6 haftada biz çok kötü oynayıp hakkımızla kaybetsek de bu yarışın bu saate kadar adil olmadığını ve bu sezonun tarihin en kirli sezonu olacağını da gayet iyi biliyoruz.

    bu sezon bizden çalınan ve başkasına verilen bir şampiyonlukla hatırlanacak. biz bu sezonu sahada kazanmaya çalıştıkça, hakemiyle, kurullarıyla kaybettik, kaybettirildik.

    hiçbirimiz ölene kadar bu sezonu unutmayacağız!

    ama biz galatasaray'ız. 30 milyonluk bu kulübün tarihi de gücü de 2014'te kurulan bir takımın gücüyle kıyaslanamaz. kimler tarafından desteklenirse desteklensin.

    eğer bu şampiyonluğu kaybedersek bizi bu yolda yalnız bırakan galatasaraylıları, galatasaray taraftarı da tarih de unutmaz.

    hem içeride hem de dışarıda hesabı keseriz.

    tekrar söylüyorum, bu tiyatronun figüranı yapılmaya çalışılıyorsak seyirciyi kaybedeceğinizi bilmeniz gerekiyor. çünkü o sahnenin yıldızı biziz.

    abdurrahim albayrak'ın 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçından sonra "bir takım şampiyon mu yapılmak isteniyor, eğer öyleyse hiç uğraşmayalım, bildiğimiz şeyler var, beni konuşturmayın" gibi çıkışları da şampiyonluk gittikten sonra faydasız.

    eylem bekliyoruz. tüm desteğimiz arkanızda, ses getirecek her türlü tepkiyi vermeye hazırız.

    bu şampiyonluğu ya kazanacağız ya da kazanacağız! aksi takdirde kimse bunun hesabını veremez!
App Store'dan indirin Google Play'den alın