• 21216
    cumartesi günleri de çalışan biri olarak bari vaktimi daha güzel şeylere ayırmak amaçlı durumunu analiz etmek istediğim futbol takımımızdır. ocak ayı operasyonu itibariyle yapılan operasyonla savunmanın ve forvetin eksiklerini temel olarak giderdiğimizi düşünüyorum. bu yüzden bazı yerleri kısa kesip gözlerinizi kanatmak istemiyorum*
    -kaleciler:
    fernando muslera: kedi canını yediğim diyerek özetleyebilirim kendisini. bu sene yaşadığı geçici formsuzluk ve aldığı yüksek maaşı düşününce bazen ben de satıp yenisini alsak mı diyorum, ama burada iki ayrı sorun ortaya çıkıyor;
    1-kulüpte kaliteli ikon oyuncu kalmayacak olması
    2-zaten 33 yaşında olan bir kaleciyi kaça satabileceksin ki yerine alacağın adam iyi olsun
    ismail çipe: gayet yeterli ve altyapı kontenjanından olan kalecimiz.
    *üçüncü kaleciyi altyapıdan alacağımızdan yorum yapmıyorum.
    -defans:
    marcao-luyindama tandemi: 21 şubat 2019 benfica galatasaray maçında da görüldüğü üzere as stoperlerimiz bizim seviyemiz için gayet yeterli, fazla söze gerek yok.
    mariano ferreira filho: çok tekniksin, sempatik adamsın gariban duruşunla, ama ne yazık ki hiç atletik değilsin. potansiyel yabancı sınırını düşünürsek iki adet yabancı sağ bekten birini seçmemiz gerekiyor. ben oyumu martin linnes'ten yana kullanıyorum.
    martin linnes: tipik iskandinav topçusu, disiplinli, belli bir standardı olan bir adam. müthiş kademeli defans veya inanılmaz bir hücum alamazsınız kendisinden, ama sahaya çıktığında bilirsiniz ki bu adamın bir standardı var. takımın ilk 11'inde bu özellikte en az 2 adam olmalı diye düşünüyorum.
    ömer bayram&emre taşdemir: buradaki net tercihim emre'dir. hem yaşı genç, hem yerli yetişmiş futbolcu kontenjanından olması zaten kendisini otomatikman 1-0 öne geçiriyor. ek olarak kafasını kaldırarak oynaması ve saha dışı yaşamı hakkında duyduğum pozitif şeylerden dolayı ise net tercihim olur kendisi.
    semih kaya ahmet çalık ikilisi: semih zaten geri gidecek, ancak ahmet kalacak. bunların ikisine de pek yorum yapmak istemem çünkü sorun şu ki ikisi de özellik bakımından asıl stoper ikilimizi yedekleyemez. ahmet macburen kalır, çünkü hem yerli hem de iyi-kötü milli takım tecrübesi var, en azından diğer stoperimiz altyapıdan olacak gibi durduğundan kendisi mecburiyetlerimizden biri oluyor ne yazık ki..
    yuto nagatomo: üstün japon teknolojisi*. linnes gibidir aslında, aynı şeyleri gevelemeye gerek yok. tek çekincem yaşı ve linnes'in kalması halinde iki bekin de standartlar açısından aynı olmaları. daha iyisini ffp kuralları gereği bulamayacağız gibi, o yüzden seninleyiz samuray.
    -orta saha:
    özetle komple değişmesi gereken bölgemizdir. ancak ben şöyle bir liste bekliyorum;
    kalacaklar: sofiane feghouli(yüksek yıllık ücreti karşılayacak kulüp zor bulunur ve bu yaz galiba dursun efendi 4,5 m eura serbest kalır gibi saçma bir madde koyduydu, bu fiyata kalsın daha iyi der kulüp)ryan henk donk(opsiyondan uzar ve yedek olarak kalır)selçuk inan(fatih terim'in kontenjanı)
    gidecekler: fernando francisco reges(hocamızın sistemine asla uyamayacak bir oyuncu)papa alioune ndiaye(tekrar kiralamamız hem zor hem gereksiz)younes belhanda(kendisinin de bizle olmayı isteyeceğini sanmıyorum, ayrıca çoktan sene sonuna satışı gerçekleşti diye dedikodular boşuna çıkmamıştır.)henry onyekuru(seneye çok gereksiz diyebileceğim kontenjan işgali)
    * hocanın seneye kendi sistemine geçişi zorlayacağını düşündüğümden sağ tarafı şimdiden fegouli'ye ayırabiliriz. sol tarafa da daha hareketli bir sol orta saha isteyecğinden şüphem yok. buradaki asıl sorun ilk 11 için 3 transferin yanında yedek kulübesini çeşitlendirmek olacaktır. ben seneye celil ve yunus'un artık takımın gerçek yedekleri olacağını düşünüyorum, bu yüzden donk ve selçuk da kalacağından 2 adet göbek orta saha(eski selçuk ve eski melo'ya yakın tipte oyuncular),1 adet sol orta saha ve 1 adet yedek sağ orta saha veya kanat transferiyle orta saha mevzusu kapanacaktır. fırsat transferi çıkarsa icabına bakılabilir.
    -forvet ve forvet arkası:
    açıkçası hocanın sistemine göre dizdiğimde emre akbaba forvet arkası veye ikinci forvet pozisyonunda ilk 11'e yazılacaktır. mbaye diagne ve kostas mitroglou ise forvet olarak birbirlerini ikame edecek ve zaman zaman beraber oynayacaklardır. ben burada aslında yedekte bir atalay babacan hamlesi bekliyordum hocadan, ama altyapı oyuncuları ile ilgili "gelip imza atsınlar" çıkışından ve atalay'ın hiç ortalıkta gözükmemesinden dolayı kafamda bir soru işareti oluştu. sinan gümüş kalırsa atalay'ın üstü çizilmiş veya henüz yeterli görülmüyor demektir. muğdat çelik beklendiği şekilde gidecektir diye düşünüyorum.
    - kendi çapımda kalacak gidecek olarak listelediğimde hem lig hem avrupa için listeye baktığımda;
    1- lig: 11 türk oyuncu + 12 yabancı oyuncu = 23 kişi. gerisi muhtemel yabancı sınırını da düşünerek altyapı ve muğdat tarzı oyuncular(mesela sağ beke şener özbayraklı ve yerli bir yedek sağ açık) ile doldurulacaktır.
    2- avrupa: 5 altypısı bizden + 2 ülkemizde yetişmiş türk oyuncu = 7 ülkemizde yetişme kontenjanı, üstteki malum transferler veya 21 yaş altı altyapı oyuncularından kulüpte belli bir seneyi dolduranların listeye dahil edilmeme zorunluluğu ile halledilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın