• 21140
    her futbolcusu, iyi olan da gerçekten kötü olan da yerin dibine sokulan futbolcu. kimse geniş bir açıdan bakmıyor. takımın taktiği nedir? planı var mıdır? varsa bu planlar nelerdir? x, y hocaya milyon kez sorulan bu takımın b,c,d planları nelerdir deniyordu şu an a planımız dahi yok. topu bir ayağımıza alalım da gerisini doğaçlama hallederiz futbolu oynuyoruz.

    hemen bir anda sistem takımı olamazsın belki ama bunun emarelerini gösterirsin sahada. hani bir plan kırıtınsı dahi olsa gözüne ilişir, bizde bu yok. böyle olunca da her futbolcu çöp, işe yaramaz, kazık gibi görünüyor kendi futbolunu dahi oynayamıyor.

    bakınız sistem değil bu takımın planı dahi olsa gömülen 10 oyuncudan en azından 5'ine laf söylenmezdi.

    sistem herkesi yüceltirken, sistemsizlik plansızlık herkesi yerin dibine batırıyor. biz de gerçeklerden uzak bir şekilde x oyuncu rezalet, y oyuncudan bir halt olmaz, w oyuncusu zaten pazar ligi oyuncusu gibi gerçeklikten uzak yüzeysel kalıyoruz.

    sözlüğün nefret ettiği adamdan örnek vereceğim igor tudor. kendisinin oynattığı futbolda nasıl ki tüm kadromuz müthiş olarak görülüyor idiyse(çok isteyen 1.5 yıl öncesinin entrylerine göz gezdirebilir) bugün de tüm oyuncularımız berbat olarak görünüyor. aradaki fark sistem gibi komplike bir şey olmasa dahi en basitinden plan, takıma empoze edilmiş çalışılmış taktiktir. hoş o takım da taktik olarak çözüldü ama taktiken çözülmesini gerektirecek bir oyun oynuyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın