• 95
    2018 - 2019 sezonu bolca puan kayıpları ile başladı. şu ana kadar kimin kime puan kaybedeceğini tahmin etmek oldukça zor. 2017 - 2018 sezonu gibi bu yılda bolca çetin mücadele olacağını ligin henüz başı sayılabilecek yedinci haftası ile birlikte iyice kendini gösterdi. bunun oluşmasında ki en temel payı yabancı sınırına serbestliğe veriyorum. engellemeye çalışanlar lige kattığı tadı göz ardı etmezler umarım. bunun yanında pek çok şehre yapılan modern statlar ile birlikte insanlar tribünlere daha çok gelmeye ve daha çok ev sahibi atmosferi oluşmaya başladı.

    yabancı sınırı devam ettiği sürece anadolu kulüpleri dediğimiz kulüpler doğru birkaç yabancı ile anlaştıkları anda ligde pek çok takıma diş geçirebilecek duruma geldiler. bununla birlikte ülkemize has, yerli ve genç antrenör furyasına pek çok yeni aday katıldı. bunların pek çoğu yeniliğe ve kendisini geliştirmeye açık durumdalar ve öğrenip, öğretiyorlar. takımları gücü oranında belirli düzenleri kurup, istedikleri oyunu oynatabiliyorlar. okan buruk, kemal özdeş, erol bulut, bülent korkmaz bir çırpıda aklıma gelenler. gelişmeye açık antrenörler ile birlikte artık anadolu' dan puan almak oldukça zorlaştı.

    daha önce yazdığım bir girdide şampiyonluk iç sahadan geçiyor demiştim. ilk yedi haftadaki sonuçları görünce de bu düşüncem doğrulanıyor. biz de dahil diğer on yedi takımın tamamı deplasmanlarda zorlanıp, puan kayıpları yaşıyorlar ve görüntü itibarıyla da puan kayıpları devam edecek gibi duruyor. (bu saatten sonra bir takım ligi süpürüp atmazsa tabi) bu sene de şampiyon olmak istiyorsak gene iç sahada maksimuma yakın puan çıkarmak zorundayız. 70 puanı geçen takım şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmış olacak. iç sahadan alacağımız 45 ve üzeri puan bizi şampiyonluk hedefine çok yaklaştırır. taraftarımız bunun bilincinde olmalı ve mümkün olduğunca iç saha maçlarına konsantre olmalıdır.

    2018 - 2019 sezonu sonunda alacağımız şampiyonluk, fenerbahçe ve beşiktaş' ı çok ciddi bir maddi krizin içine atacaktır. bizim ise doğru yapılanma ve transfer hamleleriyle bir hatta iki adım öne geçmemizi sağlayabilir. taraftarlarımızdan mini bir ricam olacak sözlükte veya diğer sosyal mecralarda bunu bilerek biraz daha sakin kalarak yorum yapmalarını istiyorum. hepimizin ortak sevdası galatasaray...
App Store'dan indirin Google Play'den alın