resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1500
    suya yazı yazmak gibi olacak, ama yine de şansımı deneyeceğim.
    dün gece sözlük tarihimin en ofsayt entrysini yazdım, geri dönüşler oldu, ben de fikrimi tabii ki gözden geçirdim, bence doğru olan da budur.

    fakat başarısızlığın bir bedeli olmalı, noktasında ısrarcıyım.
    şöyle ki, türkiye'de bir negatif durumu savunurken, geçmişteki kötüyü masaya koymak bence çok yanlış bir alışkanlık ve toplumun tüm kesimlerine sirayet etmiş durumda.

    mustafa cengiz ve yönetimini eleştiren herkesi dursuncu olarak yaftalamak ve siz onu hakediyorsunuz demek her şeyden önce ayıptır. dursun özbek ve yönetimi hakkındaki görüşlerimi defalarca dile getirdim farklı ortamlarda, ki sadece alttaki iki entry bile bakış açımı net şekilde özetlemektedir:
    (bkz: #2211029) ve (bkz: #2307636)

    eğer bu kısmı geride bıraktıysak, neden kimse tanımazken 2015 senesinde güzellemeler yaptığım mustafa cengiz'i istifaya davet ettiğim konusuna gelelim. galatasaray transfer yapmayabilir, ekonomik sebepler elvermez. hatta maddi anlamda ayağa kalkmak için bir süre hedef de küçültebilir, bunların hepsine varım. transfer sezonunun son günü, bu fikrimi sözlükte de paylaştım:
    (bkz: #2498069)

    diğer taraftan, arada denk gelenler bilir, amatör şubelerimize olan ilgim ve alakam oldukça yüksektir. bu alanda yapıldığına inandığım fahiş hatalara rağmen hiçbir yönetim eleştirisi yapmadım şimdiye kadar, zira hep bir planları olduğuna inandım, ya da inanmak istedim.

    fakat dün akşamki açıklamayı görünce gözlerime inanamadım. transfer sezonu kapandıktan sonra, ortadan kaybolan, arada bir maç oynanmasına rağmen hiç sesi soluğu çıkmayan galatasaray yönetimi, sosyal medya hesabından, bir transfer operasyonunu 'maalesef' hukuki sebeplerden ötürü gerçekleştiremiyoruz diye bilgilendirme geçiyor.

    yaz başından beri ilk 11'deki santraforunla problemler yaşıyorsun. transfer penceresinin kapanmasına 10 gün kala kendisini gönderiyorsun. herkes bir planları vardır elbet diye düşünürken, bir değil iki transfer yapacağız diye açıklama yapıyorsun hemen her mikrofona. pencere kapandıktan 3 gün sonra ise bir akşam vakti öğreniyoruz ki, temaslar falan var, hala deniyorsun, fakat 'hukuki' durumlar elvermiyor.

    arkadaşlar burası galatasaray.
    bundan önce kulübü kimin yönettiği tabii ki önemli, kan emiciler hariç kimse de o günlere geri dönmek istemiyor.
    öte yandan, talep edilen şey kulübün parasının çarçur edilmesi de değil. tekrar söylüyorum, gerekirse dönemsel hedef küçültülmesine dahi varım.

    fakat galatasaray'ı yönetenlerin bir stratejisi olmalı, alternatif planları köşede bekletilmeli, zor durumlarda devreye sokulmalı. bunu yapma kudreti olmayanlar ise bedel ödemeli. ne hatayı kabullenmek ayıp ne de bedelini ödemek.
    çabamızın adı gerçekten galatasaray..
App Store'dan indirin Google Play'den alın