resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1495
    zor bir dönemeçten geçen başkanımız;

    zor zamanlarda büyük liderler ortaya çıkarlar. mühim olan başarılardan sonra ortaya çıkıp başarıyı sahiplenmek değil, zor zamanlarda başarısızlığı da sahiplenmektir.

    benim gözlemlediğim başkan ve yönetim, transfer başarısızlığı için başka suçlular bulma peşinde. a spor muhabiri emre kaplan:"gomis'in ayrılmasının ardından menajerler aracılığı ile çok sayıda isim önerildi ama birçoğu fatih terim tarafından veto edildi." sözlükte de bu minvalde açıklamalar var. fatih hocaya çok sayıda forvet önerilmiş, hoca hiç birini istememiş.

    aman başkan aman. şu dönemde yapacağın en büyük hata fatih terim ile karşı karşıya gelmektir. eğer ortada bir transfer başarısızlığı varsa en son suçlanacak kişi fatih terim'dir. kendi ayağına sıkmaktan farksızdır.

    birde yeni, yeni dillendirilen bir iddia var: "aslında galatasaray, andreas cornelius ile anlaşmış ve 31 ağustos günü bu oyuncuyu açıklamak üzere hazırlıklarını yapmıştı. ancak öğle saatlerine doğru finans birimi, yönetim ile görüşerek; bir takım yanlış hesaplamalar yapıldığını ve aslen 450 bin euro'dan fazla bir para ödenmesi halinde ffp kurallarının aşılacağını bildirdi. bunun üzerine anlaşma bozuldu ve cornelius da aynı gün akşam saatlerinde fransız bordeux takımına imza attı.."

    nereden tutarsanız elinizde kalacak bir haber. uefa mali incelemeyi mayıs 2019'da yapacak diye başkan bizzat kendi açıklamıştı. yani bu dönem transfer bilançomuz ekside olsa bile devre arası transfer döneminde oyuncu satışı veya kiralanması ile bütçeyi düzeltebilirdik. yine başkan "bizim uefa ile yaptığımız anlaşmada yüzde 10'luk bir tolerans var." diye bir açıklama yapmıştı. yani şu anki transfer bilançomuza göre 1,6 mil. euro bonservis veya kiralama ücreti verebileceğimiz anlamına geliyor. forvet transferi yapılamamasının nedeninin finans biriminin son dakika uyarısı olmadığı o kadar açık ki.

    artık olan oldu. başkan büyük liderlerin yapacağı gibi çıkıp transfer başarısızlığı için sorumluluğu almalı. ama daha da önemlisi camiaya umut vermeli. "taraftarımız müsterih olsun ocak transfer döneminde gereken takviyeler yapılacak" demeli ve dediğini de yapmalı. taraftar umut etmek ister. ancak bu şekilde camia ocak ayına kadar sabreder ve destek olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın