resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9205
    acilin unal baskan savunucusu geldi.

    cok buyuk bir is adami olmasi sebebiyle kucuk bakkal hesaplarina girmedi bu adam. hani su kendi otelinin faturasini kulube yollayan bir capsiz vardi, hatirladin mi? bunlarin pesinde hic kosmadi.

    simdi asagidaki su habere bakalim ne diyor:

    --- alıntı ---

    2014 yılının mayıs ayında g.saray’ın mali yapısını düzeltmek isteyen aysal ve faruk işık, borçlar için denizbank ile masaya otururken yüzde 77’si dolar, yüzde 23’ü tl üzerinden olan borçları tam tersine çevirerek yüzde 77’lik döviz borcunu tl’ye çevirdi. 5 mayıs 2014’te 1 dolar, 2.0966 tl’ye eşitken yapılan bu anlaşma sonrasında 129 milyon dolar olan borcun tl olarak ödenmesi için el sıkışıldı ve 270 milyon 461 bin tl olarak çevrildi. bu rakamın yüzde 35’i bir yıl içinde ödenirken kalanın yüzde 65’i ise bir yıldan daha uzun bir vadede ödenmek üzere banka ile anlaşma yapıldı. ilk yapıldığı günde g.saray 4.3 milyon euro fark öderken aysal ve ekibi bu operasyonun uzun dönemde g.saray’ın büyük yararına olacağının altını defalarca çizdi.

    kaynak : https://www.futbolmedya.com/...tasarayi-ipten-aldi/

    --- alıntı ---

    bu da kap bildirimi :https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/358095

    hani illa herkes ekonomi bilmek zorunda degil, bankacilik apayri bir mecra ona da kabul ama azicik matematik ve mantikla nasil bir kar edildigini aciklamaya calisayim.

    129 mio usd borcu 2.10 tl kurdan 270 mio tl olarak odenmesi gereken bir borc var ortada. siz saniyor musunuz ki takimlar borcun vadesi gelince çat diye ödüyor? tabii ki hayir. borcu borc yaparak ceviriyor sadece. alintida bahsedilen ilk yıl %35 lik odeme yaklasik 45 mio usd ye denk gelmekte. buna bir de faiz gelecek. yillik yuzde 8 gibi iyimser bir faiz oldugu varsayimi ile 129 mio usd ye yaklasik 10 mio usd gibi bir faiz yükü binecek. dolayisi ile bize lazim olan para 45+10 =55 olacak. biz bunun birazini kendi kasamizdan birazda faktoringden, bankadan falan tamamlayip odememiz lazim. en iyi ihtimalle faizini bir sekilde odeyip vadeyi uzatmamiz gerek.

    iste unal baskanin sihirli parmaklari burada devreye girdi. biz borca takla attirirken bu usd olan borcun tl ye cevirdi. yapmasaydi ne olacakti? faiz sarmalindaki borc bugunlere 129 degil 160 mio usd seviyelerinde ulasacakti.( yine iyimser tablo ile her yil 10 mio ekledim) bu ne demek biliyor musun ? guncel kurla 860 mio tl yapar. peki unal baskan ne yapti? usd borcu tl ye cevirirek 270 mio tl ye fiksledi. aradaki fark ne kadar? 594 mio tl. bak tekrar yaziyorum. 594 milyon turk lirasi. yaklasik 110 mio usd yapar. hadi senin guzel hatrına 200 mio tl de bu borcun faizine sayalim. en kötü ihtimalle karimiz 400 mio tl seviyelerinde.

    geliri tl olup gideri yabanci para cinsinden olan isletmelerin en buyuk riski olan kur zararini minimize etmemis bu adam resmen akil oyunu oynamis. keske bir de forward islem yapan bir eleman koysaydi kulube de o zaman daha cok anlasilsaydi degeri. hala gec kalinmis sayilmaz bunun icin. bir bankanin hazinesi ile anlasip kur riskimizi azaltmamiz sart.

    kap linki icin jolenejoleneye tesekkurler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın