• 132
    alıcısı bulunduğu an yollanması elzem olan ikilidir. bu 2 adam için ısrarcı olmamın en büyük sebebi hem giderken 2-3 bir şey kazandıracak oluşları hem de takımdan ayrılmaları durumunda yapılacak yeni takviyeler ile yerlerinin dolacak oluşu. ne demek istiyorum açıklayayım.

    para kazandırma kısmı. bu adamlar elbet kaliteli adamlar ve bir değerleri var. belhanda-feghouli ikilisini selçuk'la, maicon'la falan kıyaslamak bu 2 adama ayıp olur, yanlış olur. selçuk ve maicon'u para kazanarak yollamak ütopya resmen.

    yerlerinin dolma kısmını gelelim. bu 2 adam ne rodrigues ne de gomis. geçen sene de gördük. gomis bizi tüm sene taşıdı, rodrigues ise en kritik dönemde performans olarak zirveye ulaştı ve 21. şampiyonlukta büyük rol oynadı. keza muslera. muslera hem sembol, hem de yerinin doldurulması çok zor bir kaleci. yollasak yerine ne gelecek belli değil.

    deplasman oyununu kuramamamızın, gomis'e bu kadar yük binmesinin sebeplerinden en büyükleri bu adamlar. birinin gücü sahada mücadele etmeye yeterli değil. hızı yetmiyor, kuvveti yetmiyor, 90 dakikayı kaldıramıyor vs vs. diğeri ise her ne kadar mücadele etse de yetenekleri bir yere kadar izin veriyor, tercihleri genel olarak sıkıntılı, kaleye yaklaştıkça saçmalama oranı o kadar artıyor, vurdumduymaz ve çabuk maçtan kopabiliyor. skora net katkısı yok gibi neredeyse. ayrıca bence bu 2 adamın en büyük sorunu günümüz özelinde pozisyonlarının olmayışı. hoca asimetrik oynamayı sever ama bu adamların asimetri oluşturacak bir pozisyonları bile yok.

    bu iki adamın satılması galatasaray futbol takımının başına gelebilecek en güzel piyangodur. transfer sezonu bitene kadar bu düşüncem değişmeyecek benim. ancak oyunculara çöp muamelesi yaparak da değerlerini bitirmeye gerek yok. menejerlerine haber verilerek bir çalışma yapılabilir bana göre.

    son tahlilde yeni sezona bu adamlarla ne olursa olsun girilmemeli. ancak bu adamları da göndermek için küstürülmemeli oyuncular. 2 adam 8 milyon para alıyor ve bizim bu paradan alabileceğimiz en yüksek verimi almamız gerekiyor her ne kadar o verim 10 üzerinde 6 falan olsa da. takımda satılmamaları durumunda alternatifleri yok, mevcut mali durumumuzda alternatif getirecek bir durumumuz da yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın