resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2412
    en son fiziksel yaşı 25 haberleri yapılıyordu. cyrotherapy , doğru beslenme ve profesyonel yardım ve spor ile tabii ki.

    oynamak isterse juventus kariyerinden sonra bir abd, çin yaparak 40 yaşına kadar rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum.

    bir sporunun kariyer planını bu kadar doğru çizmesi bile müthiş bir iş.

    ben en son david beckham'da bunu görmüştüm ki beckham'ın top class diyebileceğimiz oyunu en fazla 6-8 senedir ama eşi victoria beckham'ın da imajına verdiği katkı ile hem futbolu, hem imajını hem de finansmanını çok doğru yönetmişti, halen de öyle...

    ronaldo da beckham sonrası ilk gerçek ikon.

    saçından, vücuduna kadar her detayıyla ilgileniliyor.

    kendi markasını çok doğru kullanıyor.

    mesela öyle bir adam ki herhangi bir dövme yaptırsa(imaj için bir çok sporcu yaptırıyor) aynı dövmeden yaptıracak onbinler var ama o düzenli kan bağışı yaptığı için temiz kalma niyetinde. (sıfır risk)

    maçlarda sürekli golü istemesi ve bencilliği nedeniyle bazen itici gibi gelse de tam bir takım oyuncusu olduğunu, özellikle portekiz milli takımıyla daha net gördük.

    kariyerine neredeyse premier lig'de başladı. sporting'te kısa süre oynadı. manu'da ferguson'un büyük katkısıyla müthiş bir oyuncu oldu, zaten çok yetenekliydi, futbolu da öğrendi.

    premier lig ve manchester united'ta yapabileceği her şeyi yaptıktan sonra dünyanın en büyük futbol markasına geldi.

    messi-ronaldo rekabeti ile 9 yıldır la liga'nın premier lig'in reytinginin önüne geçmesini sağladı. en azında el clasicolarla.

    kendisinden önce r.madrid çeyrek finallerden ötesini göremiyordu uzun süredir. son 5 yılda 4 kez şamp. ligi kazandı. 4 ballon d'or kazandı(madrid'de). kazanılabilecek her şeyi kazandı ve başarıya alışkın olan, en kısa formsuzluk döneminde ıslıklanabildiği r.madrid ile de yolları ayırmanın tam zamanıydı.

    2017-2018 sezonuna çok kötü başlamıştı ve r.madrid erkenden lige havlu atınca madrid taraftarı kaç maçta ıslıkladı kendisini. ronaldo ise form tutma işini sezonun ikinci yarısına, ş.ligi'ne ve dünya kupası'na göre ayarladı. tabii bu ligdeki barça ambargosundan rahatsız olan real'lilerin hoşuna gitmez. tabii kupa 1'i kazanınca her şey unutuldu.

    şimdi aynı şeyleri yaşamasının lüzumu yok. artık madrid ile bu seviyede kalması da mümkün olamayacağından, çok doğru bir kararla en iyi 3. lige de giderek kariyerinde büyük liglerin hepsinde hemen her şeyi kazanma yolunu seçti.

    hem kendisi hem de juve için müthiş bir transfer. sadece forma satışı ve juventus'un sponsorlarını arttırması ile bile maliyetini çıkaracaktır. ligi zaten kazanıyorlar. burada sürekli çok iyi olmasına gerek yok. ligin kralı zaten juve. kendisini daha çok dinlendirip şamp. ligi'ne de saklayabilir.

    olur da zaten juventus ile de şamp. ligi'ni kazanırsa bir daha kimsenin yapamayacağı bir işi yapmış olacaktır.

    italya'daki juve dominasyonuna daha da katkı sağlayacak, bundan hoşnut değilim ama serie a'nın yükselişi için çok güzel oldu.

    müthiş saygı duyuyorum kendisine ve yapacaklarını merakla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın