• 63
    4 gün kalan maç.

    http://www.objektifturkiye.com/...a-da-bos-gecmedi.jpg

    (bkz: 1 2 3 yetmez 4 5 6 olsun)

    an itibariyle 4 puanın bizi şampiyon yaptığı son 2 haftaya giriyoruz. bu hafta bizim maçtan önce, son hafta ise muhtemelen aynı anda başlayacak olan başakşehir maçlarından birinde b.şehir takımı puan kaybederse bize 3 puan artı averaj da şampiyonluğu getirebilir.

    (bkz: 11 mayıs 2018 antalyaspor istanbul başakşehir maçı)

    (bkz: 20 mayıs 2018 istanbul başakşehir kasımpaşa maçı)

    bu sebeple cuma günü b.şehir kazanmış olsa bile her ihtimali düşünerek, gerekirse fener'in ümitlerine de kırmak için bu maçta atabildiğimiz kadar atmalıyız.

    asla kolay olmayacak, çünkü son haftalar streslidir ve bu yükü kaldırmak kolay değildir. 27 gol atan forvetimizin son 2 penaltıda rekor kırma ve şampiyonluk yarışı baskısıyla gol atamaması bu duruma en güzel örnek.

    allah'tan özellikle takımda muslera gibi winner kimliği olan ve bu maçları galatasaray'da da defalarca oynayan bir oyuncu var da eller, ayaklar dolaşmıyor. fatih terim de yine takımı bu konuda rahatlatan ve o baskıyı kırabilen bir hoca. bu büyük avantaj.

    yoksa başakşehir gibi bir takımda barcelona, inter görmüş, ligde şampiyonluk görmüş adamlar baskıyı kaldıramıyor görüyoruz.

    donk'un 3 sarı kartta olması beni tek tedirgin eden olay. son hafta göztepe deplasmanında beraberliğin yettiği bir maçta 5-4-1 oynayacağımız bölümlerde(son 3-4 haftadır hoca skoru bulunca hemen 5-4-1'e geçiriyor takımı) donk'un olmaması beni çok tedirgin eder.

    inşallah maç erken kopar ve donk da ikinci yarıda oyundan çıkar. tolga lüzumsuzu yüzünden orta sahada donk-fernando-belhanda üçlüsü bozulduğunda selçuk geliyor ve bambaşka, vasat bir takım oluyoruz. topla da çıkamıyoruz, kontra da yapamıyoruz, baskı da...

    mariano'nun son durumunu bilmiyorum ama yedek kulübesinin bu kadar boş olduğu bir sezonda ve maçta sinan gümüş ilk onbir başlamasa da yine ikinci yarıda mı girse diye düşünmeden de edemiyorum. linnes-mariano ile başlayıp, ikinci yarıda yorulanın yerine sinan'ın girmesi daha mı iyi olur. daha önce terim "arkalı önlü de olabilirler" demişti.

    yine de takımla çalışan ve maç planını yapan, rakibi etüt eden bir teknik ekip var. bizi buralara getiren adamların işine karışmayayım. sadece geriye düşersek panik halinde eren'i alma yeter hocam :(

    malatya takımı genelde oyunu orta sahada kalabalık tutup, mücadele gücüyle bir şeyler yapmaya çalışan bir takım, özellikle deplasmanlarda.
    35 gol atmasına rağmen küme düşme potasından uzak olmasının sebebi 41 gol yemiş olması.

    10 galibiyet 10 beraberlik ve 12 mağlubiyetleri var.

    adamlar puanın kıymetini biliyorlar. skoru koruma konusunda da iyiler, öne geçtiklerinde genelde puan alıyorlar.

    maç evimizde olduğu için çok coşkulu bir taraftar ve takım önünde o kadar rahat olamayacaklardır ama disiplini kaybetmeden oynayacaklarını düşünüyorum.

    zaten başakşehir'le gönül bağını koparamayan(!) fenrbahçeli eski futbolcu erol bulut'un, kendi b.şehir maçı öncesinde söylemi vardı, şampiyonluğun en güçlü adayı olarak başakşehir'i görüyordu.

    şimdi bu iddiası için karşısına fırsat çıktı. eminim ki gereğinden fazla hırslı olacaktır.

    ne olursa olsun, bu sezon hesapları teker teker kesiyoruz arena'da. sırada da kendisi var.

    inşallah takımımızın erken bulacağı golle maçı erken koparıp sonrasında da o rahatlık ve coşkuyla atabildiği kadar attığı bir maç olur.

    bu maçta stres yaşamak istemiyorum :(

    fener'le +5 olan averaj farkını onların karabük maçı *öncesinde ne kadar arttırırsak onları da o maçta o kadar baskı altına alır, panik hücumları yapmalarına neden oluruz.

    1-0 da kazansak o şampiyonluğu kazanacağız inşallah ama hiçbir ihtimali de göz ardı etmemek gerek.

    galatasaray sinerjisi o gün statta bu sezonun zirvesini yapacaktır. zaten şampiyon olursak, bu şampiyonluğun aslan payını taraftara veriyorum.

    hafta hafta, maç maç geldik buraya ve buradan sonra da hakkımız olan bu şampiyonluğu vermeyeceğiz!

    (bkz: hedef 21)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın