• 18261
    bu sezon şampiyon olacağımızı düşünüyorum. ama iki sezondur eşik maçlarda, derbi maçlarda bu kadar pısırık olmamızın bir izahı olması lazım. kadro kötü dahi olsa tesadüfen de olsa arada bir iki maç sıkıştırmamız gerekiyordu.

    takıma güven kazandıracak neler eksik açıkçası ben tespit etmekte zorlanıyorum. misal melo gibi, sneijder gibi takıma büyük takım hüviyeti kazandıran oyuncular mı eksik? abdürrahim albayrak gibi yöneticiler mi eksik? emin değilim.

    bu sezon yapılan kadro planlaması, oyuncuların aranılan özellikleri konusunda doğruydu ama bana göre seçilen oyuncuların bir kısmında yanlışlık vardı. ndiaye, belhanda aklıma gelen ilk isimler. galatasaray'ın orta sahasında ndiaye gibi dinamik bir oyuncuya ihtiyacı vardı ama bu oyuncunun tecrübeli, büyük takım kimliği taşıyan, futbol zekası gelişmiş bir oyuncu olması gerekiyordu. aynı şekilde belhanda'nın pozisyonu için de geçerli bu durum. belki orta sahaya çok dönmeyen ama maçı açan, maça ağırlığını koyan, rakiplerin önlem alma mecburiyeti hissettiği, yine büyük takımlarda oynamış bir oyuncu bu pozisyon için transfer edilebilirdi. açıkçası ndiaye ve belhanda'nın galatasaray'ın geleceğinde önemli roller oynayacağını düşünmüyorum.

    galatasaray gibi bir kulübün ya futbolcusunda ya hocasında ya da yöneticisinde bir ağırlık olmalı. rakipler için anadolu kulüplerinden bile daha kolay lokma olacak bir duruma düşmemeliydik bunu hazmetmekte zorlanıyorum. iki, üç sezondur sadece adımız var ama oynadığımız futbol bu isme yakışmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın