• 55
    başakşehir'in ne oynayacağı belli. sorun bizim ne oynayacağımız? bu öngörülemez durumumuz aslında tudor'un yaratmak istediği bir özellikti. rakip de ne oynayacağımız konusunda çok bilgi sahibi değil. bakalım tudor bunu avantaja çevirebilecek mi?
    bunun dışında bu maçta defansif yönden çok kompakt durmamız, hücum sonlandırma noktasında ise çok etkili olmamız gerek. bu sezon ligde bazı maçlarda çok savruk defans yerleşimleri yaptık. özellikle sahamızdan top çıkarmada, topu 2.-3. bölgeye taşımada büyük sorunlarımız var. o kadar basit pas hataları yapıyoruz ki hiç oynama niyeti olmayan yetersiz takımları bile iştahlandırıyoruz. bu hatalara devam edersek başakşehir bunlara cezayı keser. dolayısı ile bu maçı kazanmak istiyorsak savunma yerleşimini iyi yapmalı ve başakşehir'i yormak için topu hatasıza yakın çevirmeliyiz. eğer bunu iyi yaparsak ikinci noktada olay iş bitiriciliğimize kalıyor. hücum sonlandırma oranımızı arttırmalıyız. malumunuz başakşehir'e karşı 10 tane gol pozisyonuna girmeyeceğiz.
    başakşehir dengeli bir takım. bizim de bu anlamda dengemizi iyi korumamız gerek. tüm maç skoru tutma ve koruma iç güdüsüyle oynarsak maalesef ki büyük ihtimalle maçı kaybedeceğiz. stratejimiz dengeyi korumakla beraber tehditkar bir oyun sergilemek olmalı. hücumu kesinlikle düşünmeliyiz. en son malatya maçında da görüldüğü gibi başakşehir özellikle 2. yarılarda oyundan düşmeye başlıyor ve hücum düşünen rakiplere karşı mahkum bir oyun sergiliyor. bunda başakşehir'in 31'in üzerinde yaş ortalamasına sahip olmasının ve hala psikolojik olarak tam anlamıyla büyük bir takım hüviyetinde olmamasının payı büyük. kısacası ilk yarı kontrollü, dengeli ama rakibi yoran tehditkar bir oyun, ikinci yarı ise sonuca odaklı hücum anlayışı ile maçı almamamız için hiçbir neden yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın