• 18092
    galatasaray'ın sezon başından beri oynamak istediği bir oyun tarzı var. alan daraltarak önde basmak, topu mümkün olduğunca kısa sürede kazanmak, yani forcheking.
    galatasaray ilk 3 maçta bu oyun tarzını mükemmele yakın oynadı ve herkesin takdir ettiği, göze hoş gelen hayranlıkla izlenen bir izlenim bıraktı. öyle ki galatasaray'ın maçları için hafta sonları iple çekilmeye, tribünlerde boş koltuk kalmamaya başladı. tudor futbol aklı ilan edildi, yönetim takdir edildi. çünkü transferler bir ekip ile yapılmış tudor'un bizzat istediği oyuncular alınmıştı.peki bu göze hoş gelen futbol neden ilerleyen haftalarda oynanmamaya başladı.
    forcheking, yani şok pres uygulamasının dezanvatajı, bu taktiğin sadece teknik kapasitesi düşük, hızlı oyuncularla kurulu olmayan takımlara karşı uygulanabilmesi. top rakipteyken alan daraltarak yapılan pres, rakibin tecrübesiz veya teknik kapasitesi düşük oyuncuların panikleyerek topu ayağından yanlış yere çıkarmasıyla sonuç verir ve top hep sende kalır. eğer karşı takım teknik ve hızlı oyuncularla kuruluysa bu sistemin işlemesi çok zordur, antalya, bursa, fenerbahçe ve trabzon maçlarında olduğu gibi. bu takımlara karşı daha çok pas anlayışına dayalı dengeli bir oyun oynamak gerekir, her maça ayrı bir taktik gerekir ki işte burada da kargadan başka kuş tanımayan tudor karşımıza çıkıyor.
    oyun içinde bir b planı olmayan tudor'un maalesef maç başlamadan da teknik taktik olarak çok varyasyonlu bir bir 'futbol aklı' yok.
    tudor bu planı önümüzdeki hafta gençlerbirliği'ne karşı hemde iç saha da çok iyi uygulayabilir, ancak özellikle başakşehir gibi teknik ve hızlı oyunculardan kurulu pas oyunu oynayan bir takıma karşı uygulayamazsın, denersen hezimet olabilir keza beşiktaş da aynı şekilde.
    tudor'un bu maçlarda daha çok kanatların gomis'i daha çok besleyeceği, tolga, ndiaye, fernandolu dinamik ortasahalı bir 4-3-3 denemesi gerekir. fernando'yu 4 lü defansın içine gömen aslında 5 li defansla oynanan bir 5-4-1 gomis' e daha çok saç baş yoldurtur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın